Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Ogos 2016, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2016.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Comments

  1. singgah BW sini dari segmen yg sama..
    all the best..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Selamat maju jaya di dalam GA Mialiana ini. Jika sudi, jemputlah join GA abam kie n kawan2 pula. Terima kasih banyak2.

    http://www.zukidin.com/2016/08/book-giveaway-by-abam-kie-and-friends.html

    ReplyDelete
  3. Ade singgah...
    Semoga berjaya.... :)

    http://musicstyle29.blogspot.com/2016/08/segmen-12-jam-bloglist-22-mialianacom.html

    ReplyDelete
  4. Good luck! Blogwalking dari segmen yang sama =)

    ReplyDelete
  5. singgah sini..
    http://hatinufid.blogspot.my/2016/08/segmen-12-jam-bloglist-22-mialianacom.html

    ReplyDelete
  6. Salam Merdeka... Terima kasih kerana sudi join Segmen 12 Jam Bloglist #22 Mialiana.com

    Senarai peserta telah dikemaskini di http://www.mialiana.com/2016/08/senarai-peserta-segmen-12-jam-bloglist.html

    Semoga berjaya (^_^)

    ReplyDelete
  7. Hai.... Cikla singgah dr segmen sama...

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/08/segmen-12-jam-bloglist-22-mialianacom.html

    Happy blogwalking..

    ReplyDelete
  8. Hi Ucing datang Blogwalking.(>.<)Hi Sertai Segmen tonton lagu sudah ku tahu versi ucing..

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts