expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, October 20, 2016

Fakta menarik bunyi hon kenderaan

Fakta menarik tentang 'hon' kenderaan


Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu di sebaliknya? Saya bongkarkan maksud di sebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda lebih berhati-hati supaya tidak timbul pergaduhan. Please take note yer!

- 1 kali HON PENDEK : Pemandu tu nak cakap “HAI”

- 2 kali HON PENDEK : Pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

- 3 kali HON PENDEK : Pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time                                             dah hijau tak reti-reti nak jalan)

- 1 kali HON PANJANG : Pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara                                                            merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.

- 2 kali HON PANJANG : Pemandu tu marah “HOI!!! BODOH TAKDER OTAK KE???”

- 4 kali atau lebih HON PENDEK : Pemandu tu cakap..... 

“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM! TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU...!!!"

Kihkihkihkih...;)


Misya : Elakkan pencemaran bunyi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...