Fakta menarik bunyi hon kenderaan

Fakta menarik tentang 'hon' kenderaan


Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu di sebaliknya? Saya bongkarkan maksud di sebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda lebih berhati-hati supaya tidak timbul pergaduhan. Please take note yer!

- 1 kali HON PENDEK : Pemandu tu nak cakap “HAI”

- 2 kali HON PENDEK : Pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

- 3 kali HON PENDEK : Pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time                                             dah hijau tak reti-reti nak jalan)

- 1 kali HON PANJANG : Pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara                                                            merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.

- 2 kali HON PANJANG : Pemandu tu marah “HOI!!! BODOH TAKDER OTAK KE???”

- 4 kali atau lebih HON PENDEK : Pemandu tu cakap..... 

“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM! TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU...!!!"

Kihkihkihkih...;)


Misya : Elakkan pencemaran bunyi.

Comments

Popular Posts