Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

I'm 1st winner contest by Penselduabee.com!!

Salam. Hoyeahhh lamanya tak dapat hadiah.. Hehe.. Hasil join beberapa contest dan goveaway, tersangkut jua akhirnya di contest INI. Alhamdulillah rezeki menang contest by Penselduabee.com, saya menang beg comel berikut :


Apa, tak caya saya menang? Ahha cer tengok announcement oleh penganjur contest memang link blog saya terpapar okeys.. Hehee over plaks! Ampun...


By the way tq so much to penganjur sudi pilih saya sebagai pemenang. Kira tangan penganjur bertuah la bila klik kat Mr. Random tu, nombor saya naik as one of the winner. 1st winner pula tu! Feel very lucky.. Haha nampak sangat saya ni memang orang yang tak berapa bertuah. Tak sabar nak tunggu hadiah sampai. Bolehlah gunakan untuk isi barang-barang mekap dan aksesori favourite saya. :)


Misya : Mula kumpul alat solek terkini.

Comments

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts