Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel

Salam. Oh my.. Saya memang pengumpul magnet fridge!!! Please saya nak 1 dari Shanghai pula. hehe. Nak jugak? Jom join segmen ni dengan klik banner berikut


Tag :


Misya: Penuhkan pintu peti ais.

Comments

  1. Terima kasih Aimi sudi JOIN..good luck ye

    ReplyDelete
  2. Terima kasih join... Semoga berjaya! Done follow #2145

    ReplyDelete
  3. gud luck..yuk pun join gak contest nie..
    http://perniagaan-yuk.blogspot.my/2016/11/shanghai-fridge-magnet-giveaway-by-jari.html

    ReplyDelete
  4. https://nayfatimahrasyid.blogspot.my/2016/11/shanghai-fridge-magnet-giveaway-by-jari.html

    ReplyDelete
  5. gd luck misya!

    dtg dari GA yg sama :)

    http://www.rubiahkadir.com/2016/11/shanghai-fridge-magnet-giveaway-by-jari.html

    ReplyDelete
  6. Blogwalking sini..
    http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/11/shanghai-fridge-magnet-giveaway-by-jari.html

    Jemput join http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/11/november-giveaway-by-cp.html

    ReplyDelete
  7. hi, saya datang dari GA yang sama.. done follow sini :)
    Good Luck!

    ReplyDelete
  8. Tinggal jejak kat sini..
    https://kasihkuamani.blogspot.my
    All the best

    ReplyDelete
  9. Tahniah!!
    http://scdhaseinphoto.blogspot.my/2016/12/pemenang-shanghai-fridge-magnet.html

    ReplyDelete
  10. Tahniah!!
    http://scdhaseinphoto.blogspot.my/2016/12/pemenang-shanghai-fridge-magnet.html

    ReplyDelete
  11. sis JM dah pos hadiah..dapat nanti maklum ehhh

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts