Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Hadiah Saguhati GA from Jari Manis dah sampai!

Salam. Yeay hadiah saya menang Shanghai Fridge Magnet Giveaway by Jari Manis & Scdha Sein Travel dah sampai.. Terkejut juga bila ada parcel sampai. Sebab rasanya takde pula say order / shopping barang online. Sekali buka-buka tengok owh hadiah saguhati GA yang saya menang tempoh hari. :)

TQ Jari Manis for this lovely Singapore key chain and wishes. Walaupun tak menang hadiah utama iaitu fridge magnet dari Shanghai but I'm still happy and really appreaciate it. 

Muka ada sunyum! hehe.. Dapat hadiah siapa yang tak happy rite?

Kreatif Jari Manis ni siap wat sampul khas untuk hadiah ni. Tq so much! :)

Misya : Kekangan masa nak buat GA.

Comments

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts