Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Segmen BLOGLIST Februari 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my

Klik untuk join

Comments

  1. Assalamualaikum wbt... Terima kasih kerana sudi join. Good luck.

    Boleh semak senarai peserta di....

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/01/senarai-peserta-segmen-bloglist.html

    ReplyDelete
  2. Singgah sini dari segmen yang sama and GOOD LUCK awak !!

    http://bluechoralpearl.blogspot.my/2017/01/segmen-bloglist-februari-2017.html

    ReplyDelete
  3. 🌸💓🌼Hi ... Singgah dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat Jom Bercontest dan singgah jenjalan kat Kisah Hidup Ku ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...🌸💓🌼

    #jombercontest
    #kisahhidupku

    ReplyDelete
  4. singgah dari segmen yang sama. goodluck :*

    ReplyDelete
  5. salam blogwalking dari segmen yang sama =)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum wbt...

    Tahniah.... anda tersenarai dlm bloglist...

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/02/keputusan-segmen-bloglist-februari-2017.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts