Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Senarai Peserta Segmen Bloglisted by Misya 2017

Salam. Ahha dah join my segmen sempena new year ni? Kalau belum cepat-cepat klik banner di bawah ya! Anda join je confirm anda telah saya bloglisted dan dimasukkan dalam my Bloglisted list untuk sepanjang tahun 2017!! Dan untuk makluman, hadiah special untuk 3 blogger terpilih secara random akan saya review!! :) Tarikh tutup tak lama lagi tau. Saya akan umumkan bila tarikh tutup..


Senarai peserta yang telah menghantar penyertaan. Sambil-sambil anda bolehla blogwalking ke semua peserta ya. Kita saling merapatkan ukhuwah gitu..:)


-TAMAT-



Misya : Bukan blacklisted by bank.

Comments

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts