Skip to main content

Featured

Kaedah Merebus Spaghetti Supaya Tak Melekat

Salam. Bertahun-tahun saya merebus spaghetti tak pernah berjaya! haha tak berjaya apa, setiap kali rebus mesti melekat-lekat, lembik dan kembang semacam. Saya tengok orang lain (if gi beraya / open house / kenduri) or kat restoran, punya elok cantik je kejadian spaghetti dorang. Nak makan pun senang. Saya pernah try letak sedikit minyak dan garam masa merebus spaghetti tapi masih gagal menghasilkan spaghetti yang cantik. But saya tak berputus-asa tetap juga mencari kaedah dan petua merebus spaghetti yang betul. Then saya dah dapat caranya, so saya share la dengan uols if hadapi masalah yang sama bolehlah try cara saya ni. 

1. Mula-mula didihkan air sedidih-didihnya. Means betul-betul mendidih dan menggelegak. Air perlu banyak, so gunakan periuk yang besar supaya nanti keseluruhan spaghetti boleh dimasukkan. Ok masa didihkan air ni saya letak sedikit garam kasar. Supaya nanti spaghetti yang direbus ada rasa lemak masin sedikit. Kesilapan saya dahulu, saya dah masukkan siap-siap spaghett…

Update Tarikh Tutup Bloglisted by Misya 2017!!

Salam. Alhamdulillah ramai juga yang menyertai segmen tak seberapa saya ni. Huhu. Siapa belum join untuk saya bloglisted kan blog saya, cepat-cepat hantarkan penyertaan!! Sebab saya dah nak tutup penyertaan!!

TARIKH TUTUP :

10 FEBRUARI 2017
JAM 12.00 TENGAH MALAM

Apa? Masih belum join? Haa dipersilakan klik banner di atas untuk join. :) Yang dah join atau taknak join tapi nak jenjalan ke blog peserta lain, bolehlah lihat SENARAI PESERTA.

Happy Bloglisted!=)


Misya : Rapatkan silaturahim blogger

Comments

Popular Posts