expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, March 20, 2017

Hong Kong Trip #13 || Madame Tussauds yang penuh glamour!

Salam. Fuh dah masuk Part 13 dah! Ok sikit je lagi nak habis. Hehe.. Don't forget baca Part 12 dan sebelum-sebelumnya tau.. Banyak story menarik. Ngee.. Ok after sampai di The Peak dengan menaiki tram lejen condong 45 darjah, kami menuju ke Madame Tussauds Hong Kong. At the same building dengan stesen peak tram, tak susah nak cari Madame Tussauds..

Ok sampai dah depan Madame Tussauds HK..

Kami dah ada tiket pakej so tak perlu beli tiket lagi dah.

Mintak tolong someone ambilkan gambar kami..

Orait masuk-masuk je dah terasa keglamoran ala-ala selebriti.

Ada paparazzi tau! hehehe.. Lampu kamera berklip-klip terasa diri seperti artis jap.

Ok masuk je sini mula-mula dipaparkan potret-potret artis dan tokoh yang terkenal. Apa yang bestnya bukan sebab dapat tengok patung-patung lilin kat sini tapi gelagat husband saya gila-gila wat saya gelak tak berhenti-henti dari awal sampai habis. Adoila suami.. hahaha..

My favourite actress! Jom...

Johnny Depp.. 

Nicole Kidman

Finally dapat jumpa Angelina Jolie & Brad Pitt!

Oh my gaddd.. Hero Twilight pun ada!

Princess Diana...

Ahha bekas Presiden Indonesia yang sangat terkenal, Pak Suharto pun ada tau.

Ahakss... Bukan main husband saya yer.. Nasib baiklah Obama patung je. Kalau betul-betul, berani ke nak wat gitu?

Siapa presiden US sekarang ni? hehe..

Yeahh Queen Elizabeth pun ada.. Tak penat ke dorang 'berdiri'? huhu

Mahatma Ghandi

Lejen lah Mahatma Ghandi ni..


Christopher Columbus.. Nasib bek patung, b

Amboi serius nampak..

If tak silap ni Picasso.. Pelukis terkenal di seluruh dunia.


Ok time ni memang saya tergelak kaw-kaw! haha..



Nampak real kan patung ni? If tak silap ni one of president China.

Albert Einstein!!

Jom kita pi dating uncle.. Nak menuntut ilmu. Hehe..

Haiyaaa... Bertafakur plak husbandku ini. Haha..

Ahha ini pengacara popular games show di HK. Tak ingat apa nama dia.

Live show @ HK TV..

Marilyn Monroe.. Takde angin so skirt dia tak terbang. huhu

Namaste.. Amitabh Bachan..

Jaga-jaga kat depan ada lubang!!!

One Direction ada tambahan ahli baru nampaknya..

James Bond?

Nasib bek patung, kalau tak, nak kena piat telinga tuh!:p

Ipman!!


Watcha!! Bruce Lee..

Ada bran?

Jackie Chan in the house..


Hero drama Winter Sonata dari Korea. Famous juga dia kat HK ni  sampai ada patung lilin beliau.

Oopsss wefie dengan David Beckham

Siaran langsung dari Manchester United! Gitu....

Pergh Muhammad Ali, peninju dunia pun ada!

Haha iye-iye je la hubby saya ni. Sekali Serena Williams tu libas dengan raket tenis dia tu habis... Haha..

Ahaks... Atlet sumo pun ada.

Inilah di Madame Tussauds pengasas galeri patung lilin di seluruh dunia ni. Serius hebatlah dia ni boleh buat patung lilin hampir sama dengan individu sebenar. Sampaikan ketinggian, kedut-kedut di wajah pun tak ketinggalan  diukirnya.

Ouwwww! Michael Jackson yo...

Boleh join sekali Incik Michael?

Lejen.. Kumpulan The Beetles..

Wow Madonna during her performance!

Hahahakhak husband saya ni memang kalau datang giler dia, macam-macam style dia buat. Adoyai sakit perut gelak time ni.

Lady Gaga.. Nasib baik patung so dimaafkan. huhu

Habis semua "girls" dia nak kiss..



Oh abang spiderman, please selamatkan saya.. huhu

Tak keluar pun sarang labah-labah tu bang...:p

Perghh one of my favourite hero, Hugh Jackman as Wolverine!

Nasib baik patung, kalau orang betul mahu leh pengsan!


Lets fly with Iron Man!

Aaarghhhh tolong.... Hulk menyerang..

Help me............!!

Cutenya... Hello Kitty..

Journey to the west.. Siapa nak follow saya?

Agak keliru dengan patung ni sebab tak tahu dia naga ke duyung..

Me as mermaid....


Hakhakhak ok seriously ni memang pecah gelak! Adoyai suami saya ni nak jugak jadi mermaid..


Auww Aaron Kwok pun ada..

Yeahhh lets do the performance!

Ewah-ewah nak dating ke mana tu??

Elvis Presley!

Doraemon

Final part.. Kami dapat gambar special with legend Jackie Chan.

Orait done melawat Madame Tussauds. Penat juga sebab banyak patung-patung lilin artis dan selebriti dari seluruh dunia dipamerkan. Berbaloilah datang sini. Next? Kami pi meninjau keindahan bandaraya HK dari puncak The Peak dalam entry seterusnya.. 


Misya : Ada rasa seram juga.







1 comment :

Jun Zie said... Reply To This Comment

smua nampak real !!! =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...