expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, April 14, 2017

Hanis Villa Hotel, Kota Bharu, Kelantan || Apa pendapat saya?

Salam. If uols berkunjung ke Kota Bharu, Kelantan, sometimes agak sukar nak mencari hotel bajet yang selesa. Setakat nak bermalam sekejap, tak berbaloi pula nak stay hotel mahal-mahal. Baru-baru ni saya ke sana, ternampak 1 billboard promote sebuah hotel bernama Hanis Villa Hotel dengan rate bilik serendah RM89.00. Biasanya saya dan family akan stay at 1 hotel ni but prestasi that hotel sangat-sangat mengecewakan so kami decide nak try stay di Hanis Villa Hotel ni.
Terletak di bangunan Wisma KOOP Guru, berwarna merah biru dah macam bendera Johor. Macam hospital KPJ pun ada. hehe. But menarik hatilah nak stay sini. Nampak bersih.

Masuk di kaunter untuk check-in, wow rasa selesa. Bersih dan cantik macam berada dalam rumah. Ok 1st impression dah sangat bagus.

Check in je bilik, ok sangat nice bilik dia. Sesuailah dengan price. Bersih dan selesa.. Ternampak gambar kaabah rasa tenang je.

Macam bilik kat rumah. Towel pun terletak elok atas katil.

Ok part paling penting toilet mesti bersih. Syukur toilet sangat bersih! Complete dengan water heater dan sabun mandi.

Of course ada TV. Hehe.. Dan juga sejadah untuk solat disediakan.

Dah nama pun hotel bajet, so iron baju kenalah iron di luar.

Tak kisah pun yang penting biliknya selesa dan bersih.


Lagi menarik hotel ni sediakan breakfast.

Suasana restoran di hotel ni.

Nice kan? Husband saya kata kalau menu breakfast dihidangkan sekali dengan makanan kelantan such as nasi berlauk lagi nice. Orang luar macam kami ni of course akan cari makanan tradisi Kelantan.


Overall saya memang berpuas hati dengan hotel ni. Murah, bersih dan selesa. Highly recommended!

Lokasi hotel ni pun senang nak cari.

Betul-betul bertentangan dengan Kolej Poly-Tech MARA.

Kat belakang hotel ni ada restoran. So kalau lapar di malam hari takyah keluar jauh-jauh dah.

Saya bagi 4 bintang untuk hotel ni! hehe. Ok, kalau nak book boleh try contact +609-747 6969. 

Misya : Bantu bisnes orang Melayu.



6 comments :

Cik Itah said... Reply To This Comment

kemas dan selesa kan :)

Nurul Najihah said... Reply To This Comment

jemput singgah ke blog saya
https://thisisme-38.blogspot.my

Hanis Amanina said... Reply To This Comment

memang nmpk kemas :)

hanisamanina.com

Ucing Kadayan Fan Club said... Reply To This Comment

tempat menarik untuk di lawati .Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Cik Itah Tula.. Cik Itah pernah stay cni juga ke?

Siti Yang Menaip said... Reply To This Comment

tengok gambar bilik sesuai dengan harga.. tapi kemas je hehe.. and yes bangunan da macam KPJ hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...