Milo kiub sedap tapi mahal..

Salam. Milo kiub, pernah dengar? Or pernah makan? Now tengah viral kat fb dan sebagainya. Wat saya pun teruja nak try. Saya jarang beli Milo. Kat rumah pun ada yang 3 in 1 je. Kebetulan ada jiran open order dalam group whatsapp. Apa lagi, orderlah. But harganya bukan main. Mahal kalau dibandingkan dengan size dan bilangan kiub kita dapat. But benda ni diimport dari luar negara sebab kat Malaysia takde jual. Dats why harga dia agak mahal. Takpelah nak rasa punya pasal belilah yang 25 biji RM20.00.

Inilah rupanya Milo kiub tu. Comel je bentuk dia. Wat rasa geram nak makan.

But hati-hati masa buka pembalut dia. Takut berterabur rugi tak dapat makan. 

Basically ia adalah serbuk Milo yang dipadatkan menjadi bentuk kiub. So nak makan kena slow-slow sebab takut pecah. Dahlah mahal, rugi.. hehe..

Honestly rasa dia sama je macam Milo serbuk tu. Better beli setin Milo hah makanlah puas-puas. Cedok je dengan sudu terus masuk mulut. Lagi berbaloi walaupun setin maybe berpuluh juga harganya. Nak kata saya tak suka Milo kiub ni, takdela. Sedap memang sedap. Tapi nak beli lagi fikir banyak kali. hehe..


Misya : Manis tak elok amalkan.


Comments

  1. oh milo yang dimampatkan ke? ingat lain sbb harga mcm mahal sket

    ReplyDelete
  2. nasib baik bukan hantu milo sgt skrang ni..hihi

    ReplyDelete
  3. @Tiara Sapphire Bahaya tu kalau jadi hantu Milo. hehe

    ReplyDelete
  4. bilalah boleh rasa milo kiub nih...nmpak sedap

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts