expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, May 12, 2017

Potong kuku ikut sunnah Nabi...

Salam. Kebetulan hari ni hari Jumaat yang penuh barokah. Antara aktiviti yang elok dilakukan pada hari Jumaat adalah memotong kuku. Kebanyakan orang main potong je kuku ikut dan tanpa follow turutan tertentu. Why not kita ubah sedikit turutan time memotong kuku menggunakan amalan Nabi. Lebih bertertib dan senang je nak hafal. Even saya sendiri pun amalkan potong kuku ikut sunnah Nabi. Bukan kuku jari tangan je. Kuku jari kaki pun sama ada turutan. Trylah ya..:)

Antara benefit saya dapat, no more kuku yang tertinggal untuk dipotong. Ahakss.. But serius, dulu berterabur main potong je tak ikut apa-apa turutan, pastu ingat semua kuku jari dah setel potong. Lama-lama baru perasan ada lagi jari tertinggal. Aduyai... Bila potong kuku ikut sunnah ni so far semua kuku dipotong dengan sempurna. :)

Misya : Jangan memotong barisan.

3 comments :

Aiman said... Reply To This Comment

peringatan yang kene pada masanya. terima kasih

Sally Samsaiman said... Reply To This Comment

sekarang mmg ikut...lepas baca dlu...tapi kadang terlupa masa kat kuku kaki :P

Husna Rahman said... Reply To This Comment

thank you for sharing this!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...