Skip to main content

Chicken Cheesy Bite bikin cheeselover tangkap leleh..

Salam. Dah try pizza terbaru from Pizza Hut? Takdelah baru sangat. Dah launch dari bulan lepas lagi. Saya je baru nak try sebab masa gi awal-awal hari tu boleh pula habis! Bukan 1 outlet, tapi beberapa outlet saya gi pun sama. Agak kecewa juga. Tapi last 2 weeks dapat juga merasa pizza Chicken Cheesy Bite ni di Pizza Hut Quill Mall, KL. Kebetulan ada urusan kerja kat KL beberapa hari, ajaklah husband gi makan pizza ni.



So ok tak rasanya? Siapa peminat cheese confirm tangkap leleh punya! Macam saya. Hehe. Topping dia biasa-biasa je rasanya. Tapi cheese nya sangat banyak wat kita lupa tentang topping. Hehe. Specialnya lagi pizza ni disertakan dengan sos cheese untuk dicicah. Tapi rasa sos ni macam cheesy wedges kfc punya. Haha. Uols bolehlah try selagi masih ada promo. Size regular ni kenyanglah makan untuk 2 orang. Tu pun saya siap bawak balik 2 slices sebab perut dah tak muat. Ngehehe..




Misya : Suka keju tapi tak suka susu.



Comments

mrsliez said…
Liez penggemar cheese mmg layan makanan extra cheese ni...- salam dari www.mrsliez.com
ray said…
yeayyyy nak try la. baru td tgk iklan kt tv. hehe

jmput ke sini tau

http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html
The Fool said…
Nampak sedap pizza tu

Singgahlah sini,
http://tarotthefool.blogspot.com/2018/01/memohon-sumbangan-untuk-program_21.html
The Fool said…
Tarot pon peminat tegar cheese, kalau boleh semua makanan mesti berunsurkan cheese

Support event Tarot - fundraising. Tarot sangat menghargai bantuan anda
http://tarotthefool.blogspot.my/2018/01/memohon-sumbangan-untuk-program_21.html

Popular posts from this blog

Resipi Popia Coklat Nestum yang senang dan sedap!

Salam. Apa benda atas tu? Ahha itulah Popia Coklat Nestum! Hasil air tangan saya sendiri sempena Aidilfitri baru-baru ini. Mana dapat resipi? Follow dari facebook je. Hehe. But ianya sangat senang dibuat. Rasanya pun sangat sedap. Husband saya 2 balang habis dia makan. Lemak-lemak manis rangup gitu.. Jom saya share resipi Popia Coklat Nestum...

Bahan-Bahan
Kulit Popia (50 keping) Coklat Compound jenama Beryls (500g) Nestum Original Serbuk Vanillin Butter Tepung gandum dan air Minyak masak (Untuk menggoreng popia)

Cara-Cara
1. Potong kulit popia berbentuk segi empat ikut size diingini. Kemudian gulungkan dan letak di atas dulang. Untuk elak gulungan terbuka, sapukan sedikit tepung gandum yang dicampurkan dengan air supaya hujung kulit popia melekat. Biarkan dalam beberapa minit supaya kulit popia tersebut kering. If masih basah bila goreng nanti tak rangup tapi keras dan leper.

2. Seterusnya goreng kulit popia tersebut hingga warnanya kekuning-kuningan. 

3. Untuk coklat, cairkan coklat …

Segmen Bloglisted 2020 by Misya

Salam everyone.. Wah kejap je dah masuk 10 hari di tahun baru 2020. Sampai saya sendiri tak sempat nak update blog. Usually memang every year i will organized 1 segment to refresh my bloglist. So, wanna join my bloglist? Makesure anda di 'bloglisted' kan oleh saya melalui segmen ni! How to join? Lets read below..

Follow my blog http://www.aimisyahirah.com and my instagram account HERE (for those yang ada IG).Bloglisted kan my blog in your blog. (means masukkan my blog in your bloglist also)Make simple entry about this segment by put the title "Segmen Bloglisted 2020 by Misya" and put the banner above which must be linked to this entry back.Publish your entry, copy the entry link and paste at the comment below. Dats all! :) And... for those yang lucky, 2 blogs will be reviewed by me randomly bila ada free time. InsyaAllah.. This segment will be held until 31st January 2020. If rajin uols bolehlah blogwalking ke blog Senarai Peserta nanti. Orite Happy New Year 2020!!


M…

Istanbul Trip #5 : Salji tebal menyelubungi bumi Turki!!!

Salam. Dari Part 4 kini Part 5 pula. Hari kedua di Istanbul, plan nak ke Muzium Panorama di Topkapi. Ada sesuatu bakal berlaku pada Hari Kedua ni sebab takkan jumpa experience ni kat tempat lain yang saya pernah pergi! Nak tahu apa dia? Jom zoom apa aktiviti kami...
Rezeki kami dapat melihat keajaiban Tuhan... Peluang menikmati salji menyelubungi bumi Turki.. Tak sangka apa yang diperkatakan oleh salah seorang penjual kasut winter kami jumpa inform tentang cuaca bersalji tu benar belaka! Kuasa Tuhan... Yang takkan jumpa di Malaysia!
Pagi-pagi breakfast dulu di Bekdas Hotel. Awal pagi tu cuaca kelihatan biasa saja macam hari sebelumnya. Tak aspect pon salji turun sume tu sebab kalau diikutkan kalendar musim sejuk di Turki sepatutnya dah berada di penghujungnya. 
Hotel kami dikelilingi oleh shoplot yang best-best! Boleh shopping puas-puas tapi harga agak mahal di sini.
Tengok tu, macam-macam kedai ada! 
Dalam train... Tanpa disangka, dalam perjalanan kami ke Topkapi, salji turun dengan…