expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, December 12, 2017

Motivation inspired from Fareeda, Dato Vida, Dato Aliff dan YB Ahmad Maslan

Salam. Saya tertarik dengan kata-kata motivasi ni dipetik dari group whatsapp. Especially untuk orang yang mudah putus asa dalam sesuatu perkara. Maybe boleh dijadikan motivasi buat anda untuk sentiasa bersemangat dan berusaha lebih gigih untuk mencapai impian anda. All the best! :)

Jenama tudung Fareeda kena kutuk satu Malaysia
Sikit pun tak nangis.

Dato' Vida kena gelak sana sini
Sikit pun dia tak heran.

Dato Aliff kena cemuh di FB,
tetap makan durian kat KLIA.

PM kita kena maki hamun hari hari,
dia tetap naikkan jari 1 Malaysia

Ahmad Maslan kena boo,
dia tetap buat lawak untuk rakyat senyum.

Kita,

Baru sorang customer maki,
Baru sorang kawan kutuk,
Baru sorang kawan buat kau down,
Baru sorang kawan tekan kau masa tengah sakit,
Dah masuk tandas menangis.

Kental tak kental hati tu?
Boleh la dijadikan kayu ukur
Tapi tebal atau tak tebal poket?

Korang pernah tengok citer DOREMI time Mi pergi mintak kerja?

Kebolehan tahan maki. Itulah mesej dia nak sampaikan. Berapa orang yang nak berjaya yang ada kebolehan tahan maki? Setakat tahan kentut okay lagi lah. 

Orang kutuk ke, maki ke, tahan je janji kau cari makan dengan cara halal. Mulut orang ni kalau boleh, time mati tu pun dia nak bercakap lagi.

Dapat sesuatu?? 

#Motivasi




Sumber : Shakira Sahbudin


Misya : Nak dapat lebih, kena buat lebih.

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...