expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, June 18, 2018

Syawal 2018, Misya sudah bertiga..

Salam semua. Rasanya tak terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin buat semua rakan blogger yang disayangi. Maaf sesangat lama tak update sebab ada beberapa masalah yang tak dapat dielakkan - gambar dari picasa yang dah watermark tak boleh upload dalam Google Photos! Mak stress beberapa bulan untuk fikirkan solusi ini. huhu. But now dah jumpa kaedahnya so hopefully boleh berbloggong seperti biasa. Ada yang alami masalah serupa dengan saya ke? Nanti ada masa saya share caranya ya. InsyaAllah..

But still akan ada kekangan tertentu almaklum dah ada baby ni setiap masa fikir about anak jela. Betul lah dah jadi mak-mak ni, takde benda lain yang penting dalam dunia ni selain anak dan juga suami. Alhamdulillah Syawal kali ni saya sudah bertiga. Excited nak beraya sebab dah ada baby. Yela, after almost 5 years kami menanti kehadiran cahaya mata, mana la tak excited kan? Saudara-mara pun ramai nak jumpa tengok baby Erina. Last year raya baby masih dalam perut, mommy takde mood nak raya sebab morning sickness! Berhuhu je la tengok makanan macam-macam sebab takde selera sangat. Tahun ni mommy kasi hantam! hehe.. But still kena berpada-pada, nanti badan naik, sian kat suami. :p



Saya share la sekeping gambar raya kami dulu ya. Punya payah nak snap gambar dengan baby ni rupanya. Asyik meragam je dia. Mommy and daddy dah posing elok-elok, baby pulak merengek-rengek. Tengoklah hasilnya, haha.. Kali ni tema raya kami emerald green. Nanti lah story, banyak lagi ni nak diceritakan. huhu.. Tata... Selamat Hari Raya!!


Misya : Anak yang beraya sakan sebab banyak dapat duit raya.

Monday, May 7, 2018

Langkawi Trip with Family || Momen Terindah

Salam semua. Belek punya belek entri sebelum-sebelum ni, MasyaAllah baru terperasan ada 1 holiday trip with my family yang saya lupa nak update! Last entry on June 11, 2014! Trip ke pulau lagenda iaitu Pulau Langkawi with my family.  Aiyoooo... haha tula banyak sangat bercuti sampai caca-marba susun atur holiday trip saya. Yang kelakarnya, trip-trip lain selepas trip ke Langkawi ni, elok je saya update dari awal sampai habis walaupun memakan masa banyak part nak story. But ada hikmahnya, i still can continue my updating about Langkawi trip. At least ada la juga benda nak update. (Ke sebab ada related dengan Pilihanraya Umum ke-14?) Ooppsss! Wakaka..


So, kali ni saya just update ringkasan trip saya ke Langkawi. Nak story one by one memerlukan banyak chapter actually. Penting buat ringkasan ni dulu supaya saya tak lupa nak wat full entry next time. InsyaAllah.. But ringkasan ni pun dah agak padat juga. Jom imbas kembali momen-momen saya bercuti di Langkawi with my family.

Ok apa yang menarik kat Langkawi mostly ramai dah tahu. Even rakyat Malaysia yang tak duk Langkawi pun ramai dah sampai ke sini. But honestly, Langkawi ni kalau pi banyak kali pun tak jemu. Sebabnya untuk orang pompuan of course pulau ni syurga for shopping! Pergi Langkawi, tak shopping, bukan pergi Langkawi ler tu. Ahakss..


Masa ni saya baru kahwin dalam setahun camtu if tak silap. Kurus cekeding lagi masa ni. Sekarang? Dah naik sikitlah but still maintain slim ok! Ahaks... Tengoklah giler menyopping kat Kompleks Haji Ismail Group ni. Nak story panjang-panjang part shopping je dah leh makan 1 bab. hehe



Antara destinasi wajib kalau datang ke Langkawi mestilah melawat Makam Mahsuri. Tak pernah tak teruja bila datang sini. Kisah-kisah lagenda begini rasanya generasi sekarang pun ramai dah yang lupa. Sesekali bawa anak-anak datang sini dan introduce tentang lagenda Mahsuri ni.

Yang pasti  Dataran Lang jangan dilupakan. Mesti singgah sat abadikan kenangan dengan replika burung helang gergasi ni.

Tempat lain yang menarik yang boleh anda visit adalah Underwater World Langkawi. Best dapat tengok hidupan laut depan mata termasuklah penguin! Dalam gambar ni my lil brother. Walaupun ramai yang salah faham ingatkan dia abang saya sebab wajah dia nampak lebih matured. Ahaks.. Nak wat camne kan sebab kakaknya sentiasa awet muda gitew.. :p

Ahha part paling seronok, naik cable car untuk sampai ke puncak Gunung Mat Cincang. Berbaloilah dapat naik walaupun terpaksa berkorban nyawa, masa dan tenaga beratur punyalah panjang. Hasilnya dapat view pemandangan yang sangat cantik. Seluruh Pulau Langkawi dapat dilihat. Jangan lupa sewa teropong khas macam ayah dan adik saya gunakan ni. Puas hatilah. Masa ni my parent masih kuat lagi. Now kalau nak ke tempat gini kena datang time tak ramai orang yakni bukan school/public holiday. Kesian dorang nak kena berdiri lama-lama.

Actually banyak lagi aktiviti kami sepanjang bercuti di Langkawi. Antaranya melawat Rabbit Farm, Underwater World Langkawi, Pantai Cenang, Beras Terbakar, Telaga Tujuh dan macam-macam lagi tempat menarik. Kalau nak visit semua memang memakan masa berhari-hari. 





Yang paling penting hasil shopping mesti kebabommm! Hehehe..

Ini antara trip ke Langkawi paling bestlah saya rasa. Sebab dapat holiday bersama-sama dengan husband dan my family. Penat tapi seronok. Kenangan terindah. Bila lah dapat holiday gini lagi. Oh ya, kalau datang melancong ke Langkawi, if nak mudah booking hotel boleh klik check out list of hotels in Langkawi. Mana tahu ada yang nak shopping Raya sebab Ramadhan dah nak dekat ni. Hehe.. Selamat bercuti naa!



Misya : Manfaat masa bersama-sama family tersayang.








Thursday, April 19, 2018

Segmen Blogwalking | Musfirahzn

Klik untuk join

Wednesday, April 4, 2018

Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiq

Klik untuk join

Lama menghilang, tiba-tiba kini dah jadi ibu?

Salam semua. Wah lamanya saya tak update blog! Alhamdulillah setelah 3 bulan lebih akhirnya saya kembali bersiaran.. Ke mana saya menghilang? Hehe.. Kalau siapa perasan my last entry was 28th December 2017. Itupun sekadar entry join GA. Huhu sangat lama kan? Ada ke yang merindui blogger Misya ni? Ahakss.. Almaklumlah I'm not a famous blogger to be missed. Ngee...

Nak tahu ke mana saya pergi? Actually saya tak ke mana-mana pun. Cuma saya sebenarnya ada good news which saya baru sahaja selesai cuti bersalin! Syukur Alhamdulillah..:) After almost 5 years waiting for my first baby, maka lahirlah seorang puteri tanda kasih sayang saya dan suami yang diberi nama Dhiya Sherina bt. Ahmad Nurhazafi. She was born on 3rd January 2018. Dipanggil Erina, kini usianya genap 3 bulan 1 hari hingga entry ini ditulis.


Since I knew that I was pregnant on March 2017, I decided to avoid telling this good news in social media. Lagipun memang husband dah remind tak perlu nak hebah-hebahkan kat social media baik di blog mahupun facebook or instagram. Yang tahu pun only family terdekat. Itupun time raya sebab bila jumpa saya dalam keadaan tak bermaya sangat because of serious morning sickness. Lagipun, kami menanti agak lama nak dapat zuriat so taknaklah ada yang berkecil hati/sedih sebab saya ada family and friends yang senasib dengan saya masih menanti kehadiran cahaya mata. Kita hormat orang, insyaAllah orang pun hormat kita dan akan doakan yang baik-baik. Update sikit-sikit jela itupun hint-hint je sampai ramai tak perasan yang saya tengah pregnant. Tahu-tahu perut dah besar and dah beranak! hehe..

Masa ni dah nak masuk 8 bulan mengandung. Jenjalan gi wedding kawan husband. Tapi perut nampak kecik je kan? Dat's why ramai tak perasan saya pregnant. huhu.

Nanti saya story kemudian ya my experience during pregnancy. Ramai yang tanya saya how can I get pregnant after 5 years waiting. Ada ambil ubat ke, doing any treatments ke, or any other petua yang saya amalkan? Excited sebenarnya nak story but since I have a baby, time is very limited now for me to do blogging. Ni pun because dah start masuk office semula, so before start working or during lunch hour saja la dapat jenguk my blog yang dah berhabuk ni. I still love to blogging. One day nanti bila my daughter dah besar bolehlah dia baca kisah-kisah hidup mommy nya ni. Hehe.. So Erina, this is my 1st entry about you, sayang. Ni pun mommy dah rindu kamu. Tak sabar nak balik petang ni ambil kamu dari rumah pengasuh. ^_^

1st selfie on 1st day working after 3 months of maternity leave.

Orite till continue then.. Tata.


Misya : Penat jadi ibu but enjoy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...