expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, April 4, 2018

Lama menghilang, tiba-tiba kini dah jadi ibu?

Salam semua. Wah lamanya saya tak update blog! Alhamdulillah setelah 3 bulan lebih akhirnya saya kembali bersiaran.. Ke mana saya menghilang? Hehe.. Kalau siapa perasan my last entry was 28th December 2017. Itupun sekadar entry join GA. Huhu sangat lama kan? Ada ke yang merindui blogger Misya ni? Ahakss.. Almaklumlah I'm not a famous blogger to be missed. Ngee...

Nak tahu ke mana saya pergi? Actually saya tak ke mana-mana pun. Cuma saya sebenarnya ada good news which saya baru sahaja selesai cuti bersalin! Syukur Alhamdulillah..:) After almost 5 years waiting for my first baby, maka lahirlah seorang puteri tanda kasih sayang saya dan suami yang diberi nama Dhiya Sherina bt. Ahmad Nurhazafi. She was born on 3rd January 2018. Dipanggil Erina, kini usianya genap 3 bulan 1 hari hingga entry ini ditulis.


Since I knew that I was pregnant on March 2017, I decided to avoid telling this good news in social media. Lagipun memang husband dah remind tak perlu nak hebah-hebahkan kat social media baik di blog mahupun facebook or instagram. Yang tahu pun only family terdekat. Itupun time raya sebab bila jumpa saya dalam keadaan tak bermaya sangat because of serious morning sickness. Lagipun, kami menanti agak lama nak dapat zuriat so taknaklah ada yang berkecil hati/sedih sebab saya ada family and friends yang senasib dengan saya masih menanti kehadiran cahaya mata. Kita hormat orang, insyaAllah orang pun hormat kita dan akan doakan yang baik-baik. Update sikit-sikit jela itupun hint-hint je sampai ramai tak perasan yang saya tengah pregnant. Tahu-tahu perut dah besar and dah beranak! hehe..

Masa ni dah nak masuk 8 bulan mengandung. Jenjalan gi wedding kawan husband. Tapi perut nampak kecik je kan? Dat's why ramai tak perasan saya pregnant. huhu.

Nanti saya story kemudian ya my experience during pregnancy. Ramai yang tanya saya how can I get pregnant after 5 years waiting. Ada ambil ubat ke, doing any treatments ke, or any other petua yang saya amalkan? Excited sebenarnya nak story but since I have a baby, time is very limited now for me to do blogging. Ni pun because dah start masuk office semula, so before start working or during lunch hour saja la dapat jenguk my blog yang dah berhabuk ni. I still love to blogging. One day nanti bila my daughter dah besar bolehlah dia baca kisah-kisah hidup mommy nya ni. Hehe.. So Erina, this is my 1st entry about you, sayang. Ni pun mommy dah rindu kamu. Tak sabar nak balik petang ni ambil kamu dari rumah pengasuh. ^_^

1st selfie on 1st day working after 3 months of maternity leave.

Orite till continue then.. Tata.


Misya : Penat jadi ibu but enjoy.

6 comments :

Delimasari said... Reply To This Comment

tahniah aimi

Munirah Mustafar said... Reply To This Comment

tak sabar nak tunggu entry seterusnya...saya pun dalam usaha utk pregnant...tahun ni cukup 8 tahun berkahwin...

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Delimasari Tq kak..:)

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Munirah Mustafar Owh alahai. Saya doakan sis Munirah pun dikurniakan cahaya mata secepat mungkin. Amin.. Cayok2! hehe.. tapi tula lambat sedikit saya dapat update next entry sebab kekangan masa skrg. Thanks ya sudi singgah.:)

CahayaHannan said... Reply To This Comment

salam alaik. tahniah dah jadi ibu. doa kan kin pulak tau

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@CahayaHannan Amin.. Tq Kin. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...