Skip to main content

Ritz Inn, Lumut || Apa pendapat saya?

Salam. Saya ni selalu juga follow suami outstation especially ke Manjung (Lumut), Perak. Sebab dah kebetulan tugas husband banyak berurusan di sini. Sesekali follow syok juga dapat cuti-cuti Malaysia sekali. Hehe.. 

Kali ni nak share review tentang hotel Ritz Inn, Lumut. Betul-betul di tengah bandar Lumut tepi laut. Cuma kalau nak ke pantai kena jalan kaki sikitlah but lokasi hotel ni memang strategik. Keliling ada restoran, tempat shopping dan bazar malam. 

Ok disebabkan namanya pun "Inn" so biliknya pun comel saja. Takdelah luas but still nice untuk stay for short period. Bajet hotel berkonsepkan ala-ala asrama gitu. 

Cuma agak peliklah ada cermin yang boleh nampak ke dalam toilet tu. Hehe.. Maybe tujuannya nak bagi nampak luas kot? Haha.. Sape-sape honeymoon tu sesuailah kot macam Fazura dan Fattah Amin - masuk bilik air pun rindu! hihihi..;)


Walaupun kecil but still boleh memuatkan meja kerja dan kabinet untuk peti sejuk dan peti besi simpanan.

Mini bar pun ada. 



Toilet dan bilik mandi bersih dan selesa. Suka tiles kat dindingnya sebab nampak moden.

Don't worry kalau tertinggal towel sebab disediakan.

Toiletries yang disediakan.

Disebabkan space yang kecil, takde almari wardrobe disediakan. Cuma ada tempat sangkut pakaian begini disediakan. Oklah bukan nak berkampung lama-lama pun di sini.


Paling tak sangka ada hair dryer! Dobby service pun ada tau.

Ini adalah rate bilik-bilik di sini. Sangat berpatutan siap dengan breakfast sekali.
Breakfast di sini. Sekali pandang ingatkan Secret Recipe sebab tulisannya lebih kurang sama.

Breakfast buffet. Pilihan seadanya tapi masih mengenyangkan sesuai dengan rate.

Kali ni saya datang menu utama breakfast adalah nasi lemak.


Husband memang suka stay sini if ada urusan kerja. Selesa katanya plus ada breakfast. Great location and affordable rate.

So sesiapa ke Lumut, Perak bolehlah try menginap di sini. Cuma kalau datang dengan family besar agak kurang sesuailah nak stay sini. Orite hope entry ni dapat membantu uols.. 


Misya : Impian nak deko rumah macam hotel.




Comments

Karney Furth said…
I have never thought the selection representatives give careful consideration in online networking like that. It's fortunate that I have gorgeous profile in informal community. The blog was absolutely incredible. Lots of extraordinary information which can be helpful in a few or the other way. Continue refreshing the blog, looking forward for more contents. Incredible job and keep it up. For more info you can use this thesis writing service to having a wonderful assistant in writing and even you can get the guidelines too.

Popular posts from this blog

Resipi Popia Coklat Nestum yang senang dan sedap!

Salam. Apa benda atas tu? Ahha itulah Popia Coklat Nestum! Hasil air tangan saya sendiri sempena Aidilfitri baru-baru ini. Mana dapat resipi? Follow dari facebook je. Hehe. But ianya sangat senang dibuat. Rasanya pun sangat sedap. Husband saya 2 balang habis dia makan. Lemak-lemak manis rangup gitu.. Jom saya share resipi Popia Coklat Nestum...

Bahan-Bahan
Kulit Popia (50 keping) Coklat Compound jenama Beryls (500g) Nestum Original Serbuk Vanillin Butter Tepung gandum dan air Minyak masak (Untuk menggoreng popia)

Cara-Cara
1. Potong kulit popia berbentuk segi empat ikut size diingini. Kemudian gulungkan dan letak di atas dulang. Untuk elak gulungan terbuka, sapukan sedikit tepung gandum yang dicampurkan dengan air supaya hujung kulit popia melekat. Biarkan dalam beberapa minit supaya kulit popia tersebut kering. If masih basah bila goreng nanti tak rangup tapi keras dan leper.

2. Seterusnya goreng kulit popia tersebut hingga warnanya kekuning-kuningan. 

3. Untuk coklat, cairkan coklat …

Segmen Bloglisted 2020 by Misya

Salam everyone.. Wah kejap je dah masuk 10 hari di tahun baru 2020. Sampai saya sendiri tak sempat nak update blog. Usually memang every year i will organized 1 segment to refresh my bloglist. So, wanna join my bloglist? Makesure anda di 'bloglisted' kan oleh saya melalui segmen ni! How to join? Lets read below..

Follow my blog http://www.aimisyahirah.com and my instagram account HERE (for those yang ada IG).Bloglisted kan my blog in your blog. (means masukkan my blog in your bloglist also)Make simple entry about this segment by put the title "Segmen Bloglisted 2020 by Misya" and put the banner above which must be linked to this entry back.Publish your entry, copy the entry link and paste at the comment below. Dats all! :) And... for those yang lucky, 2 blogs will be reviewed by me randomly bila ada free time. InsyaAllah.. This segment will be held until 31st January 2020. If rajin uols bolehlah blogwalking ke blog Senarai Peserta nanti. Orite Happy New Year 2020!!


M…

Istanbul Trip #5 : Salji tebal menyelubungi bumi Turki!!!

Salam. Dari Part 4 kini Part 5 pula. Hari kedua di Istanbul, plan nak ke Muzium Panorama di Topkapi. Ada sesuatu bakal berlaku pada Hari Kedua ni sebab takkan jumpa experience ni kat tempat lain yang saya pernah pergi! Nak tahu apa dia? Jom zoom apa aktiviti kami...
Rezeki kami dapat melihat keajaiban Tuhan... Peluang menikmati salji menyelubungi bumi Turki.. Tak sangka apa yang diperkatakan oleh salah seorang penjual kasut winter kami jumpa inform tentang cuaca bersalji tu benar belaka! Kuasa Tuhan... Yang takkan jumpa di Malaysia!
Pagi-pagi breakfast dulu di Bekdas Hotel. Awal pagi tu cuaca kelihatan biasa saja macam hari sebelumnya. Tak aspect pon salji turun sume tu sebab kalau diikutkan kalendar musim sejuk di Turki sepatutnya dah berada di penghujungnya. 
Hotel kami dikelilingi oleh shoplot yang best-best! Boleh shopping puas-puas tapi harga agak mahal di sini.
Tengok tu, macam-macam kedai ada! 
Dalam train... Tanpa disangka, dalam perjalanan kami ke Topkapi, salji turun dengan…