expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, October 17, 2018

Ritz Inn, Lumut || Apa pendapat saya?

Salam. Saya ni selalu juga follow suami outstation especially ke Manjung (Lumut), Perak. Sebab dah kebetulan tugas husband banyak berurusan di sini. Sesekali follow syok juga dapat cuti-cuti Malaysia sekali. Hehe.. 

Kali ni nak share review tentang hotel Ritz Inn, Lumut. Betul-betul di tengah bandar Lumut tepi laut. Cuma kalau nak ke pantai kena jalan kaki sikitlah but lokasi hotel ni memang strategik. Keliling ada restoran, tempat shopping dan bazar malam. 

Ok disebabkan namanya pun "Inn" so biliknya pun comel saja. Takdelah luas but still nice untuk stay for short period. Bajet hotel berkonsepkan ala-ala asrama gitu. 

Cuma agak peliklah ada cermin yang boleh nampak ke dalam toilet tu. Hehe.. Maybe tujuannya nak bagi nampak luas kot? Haha.. Sape-sape honeymoon tu sesuailah kot macam Fazura dan Fattah Amin - masuk bilik air pun rindu! hihihi..;)


Walaupun kecil but still boleh memuatkan meja kerja dan kabinet untuk peti sejuk dan peti besi simpanan.

Mini bar pun ada. 



Toilet dan bilik mandi bersih dan selesa. Suka tiles kat dindingnya sebab nampak moden.

Don't worry kalau tertinggal towel sebab disediakan.

Toiletries yang disediakan.

Disebabkan space yang kecil, takde almari wardrobe disediakan. Cuma ada tempat sangkut pakaian begini disediakan. Oklah bukan nak berkampung lama-lama pun di sini.


Paling tak sangka ada hair dryer! Dobby service pun ada tau.

Ini adalah rate bilik-bilik di sini. Sangat berpatutan siap dengan breakfast sekali.
Breakfast di sini. Sekali pandang ingatkan Secret Recipe sebab tulisannya lebih kurang sama.

Breakfast buffet. Pilihan seadanya tapi masih mengenyangkan sesuai dengan rate.

Kali ni saya datang menu utama breakfast adalah nasi lemak.


Husband memang suka stay sini if ada urusan kerja. Selesa katanya plus ada breakfast. Great location and affordable rate.

So sesiapa ke Lumut, Perak bolehlah try menginap di sini. Cuma kalau datang dengan family besar agak kurang sesuailah nak stay sini. Orite hope entry ni dapat membantu uols.. 


Misya : Impian nak deko rumah macam hotel.




No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...