expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, December 27, 2019

Mee Bandung Muar di Putrajaya

Salam. Buat warga Putrajaya dan berhampiran yang merupakan penggemar mee bandung Muar yang super marvelous resipi turun temurun Haji Marzuki, bolehlah try singgah di Presint Diplomatik Putrajaya. Last time during lunch hour takde idea nak makan apa dengan officemate. So we ols decide nak try mee bandung Haji Marzuki ni.

Me like always mesti nak ada udang. Besar-besar udang dia bagi! huhu.

Satisfy la dapat makan mee bandung udang galah ni. Sedap!

This one mee bandung biasa je. Still sedap!

Beside mee bandung, ada juga bihun soto. Not bad rasanya.

Restaurant ni masih baru dibuka. Selesa dan bersih.

So kalau round-round Putrajaya tak tahu nak makan apa bolehlah ke kedai ni @Presint Diplomatik Putajaya. No need to go to Muar, Johor if semata-mata nak makan mee bandung pure from there. hehe..


Misya : Berdarah JDT. 

My husband lelaki menggatal?

Salam. Erm it was quite a long time not updating personal entry here. Actually too many things nak di entrykan but time is limited for me nak mengadap blog. haha. Baru-baru ni kes tentang pendakwah selebriti memadukan wife then divorce dengan 1st wife menggegarkan dunia netizen Malaysia rite? Before this kes serupa berlaku terhadap PU Abu which saya tak amik port sangat pun. Normal lah mana ada manusia yang perfecto even pendakwah sekalipun. Tup tup keluar lagi kes yang almost serupa but lebih dasyat! I think 1 Malaysia tahu kes Dai'e Farhan. This time saya memang agak terpanggil lah nak komen. haha. Bcos both of them adalah pendakwah selebriti yang disegani. Nak poligami, silakan but bila si Farhan (sorry hilang respect dah dengan spesis lelaki begini) ni dok pung pang pung pang dengan wife baru - tegakkan benang yang basah plus keluar statement-statement yang kurang bijak, oh my God this is too much. Memang rasa nak maki berbakul-bakul sebab saya memang anti penunggang agama camni. Hope mereka-mereka yang ada gelaran PU /Daie/IM ni semua ditarikbalik if melakukan benda-benda camni. 

By the way, lantak pi la deme. huhu. Cuma terhibur juga bila netizen dok compare lelaki setia vs lelaki curang macam kat bawah ni. Yang hensem dan kaya punyalah jaga wife leklok. Yang wat perangai pula tak berapa nak hensem tapi dengan gelaran agamawan yang dimiliki, mereka menunjukkan contoh tak baik terhadap masyarakat.


Saya saja lah post kat husband gambar atas tu nak tengok apa respon dia. Seperti biasa jawapan my husband tak pernah tak menghiburkan. Hahaha.. Always '1st class' jawapannya! Luckily setakat menggatal. Oklah, menggatal dengan wife sendiri je. haha. Setakat pandang pompuan cantik lalu tu saya ok je. Sebab dah memang pompuan tu cantik, kalau husband tak pandang/puji tu, something abnormal la kan. Tak perlu nak jeles tak tentu pasal. Notty-notty ckit dalam alam perkahwinan, barulah happy. hehe..


Apa-apa pun kita semua tahu, everything in this world milik Allah swt. Even kasih sayang suami isteri pun begitu. If buat silap, mengaku saja, jangan nak tegakkan benang yang basah sampai last-last mengaibkan diri sendiri. Tak kira lah who are you. Artis, pendakwah, businessman, anyone.. Moga takde lagi kisah seperti si Abu dan Farhan ni berulang. Sorry to say because mereka memalukan agama!



Misya :  Say no to penunggang agama.

Thursday, December 26, 2019

Segmen Bloglist dan Banner Header Safirul Amar.Com

Klik untuk join

1st Giveaway by YYSELLA

Klik untuk join

Segmen 24 Jam Bloglist #35 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari, Februari dan Mac 2020 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 3.00 petang 24/12/2019 sehingga 3.00 petang 25/12/2019. Semua blogger dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #35 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2019.

** jom support Mia Liana....


Wednesday, November 20, 2019

Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com


Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com bermula pada hari ini, 20 November 2019, iaitu tepat jam 10.00 pagi sehingga 11.59 malam 20 November 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog MiaLiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Blogwalking 2019 MiaLiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

5 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan akan dimasukkan ke bloglist Mia selama setahun pada tahun 2020. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 15 Disember 2019.

** jom support Mia Liana....


Thursday, November 14, 2019

Swiss-Garden Bukit Bintang KL || Apa pendapat saya?

Salam. It was quite a long time, i'm not sharing about my staying experiences at any accommodation because lack of time especially. Besides, i'm not feeling very well due to my heavy morning sickness (ooppss! BabyE will become a sister soon.. hehehe) thus most of my time was spent at home. But last month I organized one training for my department at Swiss-Garden Hotel, Bukit Bintang Kuala Lumpur. As you know to get affordable package for seminar/training at hotel in Klang Valley is really difficult just now. But luckily, i got good cooperation from Mr. Saladdin (their sales person) who organized my event with the package under our budget. Ok, what i want to tell is about my experiences staying at this beautiful hotel which located at the centre of KL - Pudu area.

This is my room at level 9. Actually they just renovated this hotel 3 months ago. Hence, everything in this hotel looked new and fresh.




Rather than using large wardrobe cabinet, they used simple design of wardrobe - industrial concept which is modern look. And i like it!


View from my room.. There are many shops, restaurant and also other budget hotels near to this hotel. Event you can go to Berjaya Times Square shopping mall by walking from here - if larat la! hehe.. Because sometime if you take Grab, the major problem in KL of course traffic jam then Grab driver usually will cancel your request due to this!

I can see the swimming pool at level 3 from my window. But don't ever 'terjun' direct from your room!! hahaha

Clean and brand new bathroom. But I didn't find any exhaust fan for the bathroom which can keep fresh and clean ventilation all the time.


So if you are interested to stay here, please visit https://www.swissgarden.com/kuala-lumpur/ to make reservation.



Misya : Rindu nak travel ke oversea.

Tuesday, November 12, 2019

Souvenirs from Jambi, Indonesia

Salam. Thank you Norina, my officemate who gave me this cute souvenirs special from Jambi, Indonesia. Actually she went to her husband's hometown there. Untongla she married a guy from oversea! Wakaka... Love this souvenirs because it is different (i mean rare) because usually people will give fridge magnet, keychain or other typical things. A pencil with cute yellow rose and hijab pin. Really appreciate it. :)



A cute thing like this usually sayang nak guna rite? Huhu.. Thus, simpan saja for kenang-kenangan. Thanks again Norina atas ingatan! Next time ada rezeki mana tahu saya pula sampai di Jambi. 



Misya : Pernah obses with yellow colour long time ago. 

Wednesday, October 2, 2019

Me as FBI agent??

Salam. Last week I've joined one English Course at my office named Fasih Bahasa Inggeris (FBI). Actually i missed the session 1 of this course. This time i try hard to manage my time so that i can join this course. It was very interesting course with a great invited speaker from JB named M. Faisal Hanapiah. If you look at his appearance (like Ustaz with a long beard and his Songkok), you will never know that he could speak in English very well! Even the name of this course is FBI, it doesn't mean that you will become an FBI agent. Haha..


We learned so many things how to improve our English in terms of speaking. Because most of the time, our career needs us to communicate in English with outside people including industries people, exporter, importer, international delegates & etc. Even, as a government servant, there is no reason actually that you don't have to improve your English. So, I really thankful to be here as one of the participant because i really want to improve my English. 


In this course, we have so much fun activities that could motivate us to speak in English. We had debating session, forum session, reading, words game and so on.

Debating session. Money or love, which is very important? ;)




This is the 'Kitab' that be given to us (except the Oxford Dictionary). I hope these books could giving me some motivation to be consistently improve my English.

Forum Session




After finished this course, we make promise on our self to speak in English at least for 7 days a row! 

Thank you Mr. Faisal for sharing so much knowledge and tips how to be confident speaking in English. He said that so many graduates couldn't get a job because they can't speak well in English. Oh gosh! By the way, slso thank you very much to organizer who invited me to join this amazing course.

So guys, if you see my writing from now on will be in English language, this is because I've challenge myself after attending this English course. Haha.. We must SPEAK, LISTENING, WATCHING, THINKING even DREAMING in English! 



Misya: We have spend too much time on Malay language, why don't we change that?




I'm one of the winner in Mialiana segment!

Salam. It is quite long time that I didn't joined any blogger segment/contest. However, i try to spend little time to join this segment organized by Mialiana several weeks before. Luckily, i've been chosen as one of the winner! So my blog will be appear in her bloglist beginning this month (October) until December 2019.  Thanks a lot Mialiana!







Misya : Usually my lucky number is 9.

Thursday, September 19, 2019

Segmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Oktober, November dan Disember 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 September 2019, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga hari esok, 11.30 pagi 19 September 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 September 2019.

** jom support Mia Liana....

Friday, August 23, 2019

Sambut Raya Haji ke Merdeka?

Salam. Dah nak sambut Merdeka dah pun baru nak share gambar raya Haji. Huhu.. Tapi sempena semangat Merdeka ni, my mom siap sarung tudung bertemakan Hari Merdeka raya Haji baru-baru ni. Hadiah dari adik lelaki saya. Meriah sungguh kan? Raya Haji biasa-biasa je. My mom masak lontong style Johorean. Tak sempat snap gambar makanan. Takpela share gamba kami ber selfie dan wefie sempena hari Raya Aidiladha tahun ni sebagai kenang-kenangan.


Ayahanda tercinta...

Bonda tercinta...

Kesayangan saya.. Mana babyE? Haha keletihan sangat so terlena. Maka kami ambillah peluang bergambar...

Raya Haji di Seremban.. Adik perempuan saya lagi sorang tak balik sebab Syawal hari tu dia dah balik.

Yang tercinta suamiku...

Ada macam pengantin baru tak? hehehe..;)



Oklah Selamat Hari Raya Aidiladha. Maaf Zahir Batin.. Pesanan saya,




Misya : Sentiasa ingat pengorbanan orang sekeliling untuk membahagiakan kita.


Friday, August 9, 2019

Panduan Penggunaan Bekas Plastik Untuk Mengisi Makanan

Salam. Ramai yang tak tahu penggunaan plastik yang betul untuk membungkus atau menyimpan makanan. Saya sendiri pun kadang main bedal je bekas-bekas apa yang ada untuk letak makanan. After baca perkongsian daripada Unit Keselamatan & Kualiti Makanan dari Pejabat Kesihatan Kawasan Sandakan ni, buat saya tertarik nak share dengan uols. So lepas ni hopefully no more plastik berbahaya digunakan untuk mengisi makanan.








Misya : Jauhi manusia plastik (munafik).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...