expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, November 14, 2019

Swiss-Garden Bukit Bintang KL || Apa pendapat saya?

Salam. It was quite a long time, i'm not sharing about my staying experiences at any accommodation because lack of time especially. Besides, i'm not feeling very well due to my heavy morning sickness (ooppss! BabyE will become a sister soon.. hehehe) thus most of my time was spent at home. But last month I organized one training for my department at Swiss-Garden Hotel, Bukit Bintang Kuala Lumpur. As you know to get affordable package for seminar/training at hotel in Klang Valley is really difficult just now. But luckily, i got good cooperation from Mr. Saladdin (their sales person) who organized my event with the package under our budget. Ok, what i want to tell is about my experiences staying at this beautiful hotel which located at the centre of KL - Pudu area.

This is my room at level 9. Actually they just renovated this hotel 3 months ago. Hence, everything in this hotel looked new and fresh.




Rather than using large wardrobe cabinet, they used simple design of wardrobe - industrial concept which is modern look. And i like it!


View from my room.. There are many shops, restaurant and also other budget hotels near to this hotel. Event you can go to Berjaya Times Square shopping mall by walking from here - if larat la! hehe.. Because sometime if you take Grab, the major problem in KL of course traffic jam then Grab driver usually will cancel your request due to this!

I can see the swimming pool at level 3 from my window. But don't ever 'terjun' direct from your room!! hahaha

Clean and brand new bathroom. But I didn't find any exhaust fan for the bathroom which can keep fresh and clean ventilation all the time.


So if you are interested to stay here, please visit https://www.swissgarden.com/kuala-lumpur/ to make reservation.



Misya : Rindu nak travel ke oversea.

Tuesday, November 12, 2019

Souvenirs from Jambi, Indonesia

Salam. Thank you Norina, my officemate who gave me this cute souvenirs special from Jambi, Indonesia. Actually she went to her husband's hometown there. Untongla she married a guy from oversea! Wakaka... Love this souvenirs because it is different (i mean rare) because usually people will give fridge magnet, keychain or other typical things. A pencil with cute yellow rose and hijab pin. Really appreciate it. :)



A cute thing like this usually sayang nak guna rite? Huhu.. Thus, simpan saja for kenang-kenangan. Thanks again Norina atas ingatan! Next time ada rezeki mana tahu saya pula sampai di Jambi. 



Misya : Pernah obses with yellow colour long time ago. 

Wednesday, October 2, 2019

Me as FBI agent??

Salam. Last week I've joined one English Course at my office named Fasih Bahasa Inggeris (FBI). Actually i missed the session 1 of this course. This time i try hard to manage my time so that i can join this course. It was very interesting course with a great invited speaker from JB named M. Faisal Hanapiah. If you look at his appearance (like Ustaz with a long beard and his Songkok), you will never know that he could speak in English very well! Even the name of this course is FBI, it doesn't mean that you will become an FBI agent. Haha..


We learned so many things how to improve our English in terms of speaking. Because most of the time, our career needs us to communicate in English with outside people including industries people, exporter, importer, international delegates & etc. Even, as a government servant, there is no reason actually that you don't have to improve your English. So, I really thankful to be here as one of the participant because i really want to improve my English. 


In this course, we have so much fun activities that could motivate us to speak in English. We had debating session, forum session, reading, words game and so on.

Debating session. Money or love, which is very important? ;)




This is the 'Kitab' that be given to us (except the Oxford Dictionary). I hope these books could giving me some motivation to be consistently improve my English.

Forum Session




After finished this course, we make promise on our self to speak in English at least for 7 days a row! 

Thank you Mr. Faisal for sharing so much knowledge and tips how to be confident speaking in English. He said that so many graduates couldn't get a job because they can't speak well in English. Oh gosh! By the way, slso thank you very much to organizer who invited me to join this amazing course.

So guys, if you see my writing from now on will be in English language, this is because I've challenge myself after attending this English course. Haha.. We must SPEAK, LISTENING, WATCHING, THINKING even DREAMING in English! 



Misya: We have spend too much time on Malay language, why don't we change that?




I'm one of the winner in Mialiana segment!

Salam. It is quite long time that I didn't joined any blogger segment/contest. However, i try to spend little time to join this segment organized by Mialiana several weeks before. Luckily, i've been chosen as one of the winner! So my blog will be appear in her bloglist beginning this month (October) until December 2019.  Thanks a lot Mialiana!







Misya : Usually my lucky number is 9.

Thursday, September 19, 2019

Segmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Oktober, November dan Disember 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 September 2019, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga hari esok, 11.30 pagi 19 September 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 September 2019.

** jom support Mia Liana....

Friday, August 23, 2019

Sambut Raya Haji ke Merdeka?

Salam. Dah nak sambut Merdeka dah pun baru nak share gambar raya Haji. Huhu.. Tapi sempena semangat Merdeka ni, my mom siap sarung tudung bertemakan Hari Merdeka raya Haji baru-baru ni. Hadiah dari adik lelaki saya. Meriah sungguh kan? Raya Haji biasa-biasa je. My mom masak lontong style Johorean. Tak sempat snap gambar makanan. Takpela share gamba kami ber selfie dan wefie sempena hari Raya Aidiladha tahun ni sebagai kenang-kenangan.


Ayahanda tercinta...

Bonda tercinta...

Kesayangan saya.. Mana babyE? Haha keletihan sangat so terlena. Maka kami ambillah peluang bergambar...

Raya Haji di Seremban.. Adik perempuan saya lagi sorang tak balik sebab Syawal hari tu dia dah balik.

Yang tercinta suamiku...

Ada macam pengantin baru tak? hehehe..;)



Oklah Selamat Hari Raya Aidiladha. Maaf Zahir Batin.. Pesanan saya,




Misya : Sentiasa ingat pengorbanan orang sekeliling untuk membahagiakan kita.


Friday, August 9, 2019

Panduan Penggunaan Bekas Plastik Untuk Mengisi Makanan

Salam. Ramai yang tak tahu penggunaan plastik yang betul untuk membungkus atau menyimpan makanan. Saya sendiri pun kadang main bedal je bekas-bekas apa yang ada untuk letak makanan. After baca perkongsian daripada Unit Keselamatan & Kualiti Makanan dari Pejabat Kesihatan Kawasan Sandakan ni, buat saya tertarik nak share dengan uols. So lepas ni hopefully no more plastik berbahaya digunakan untuk mengisi makanan.








Misya : Jauhi manusia plastik (munafik).

Thursday, August 8, 2019

Ayam Goreng McD Extra Spicy boleh tahan TAPI..

Salam. Dah rasa Ayam Goreng McD Extra Spicy? Ke ada yang tak berani nak rasa? Hehehe.. Untuk penggemar makanan pedas macam saya ni, confirmlah nak rasa betul ke pedas sangat macam digembar-gemburkan sampai ada yang kena admit hospital sebab sakit perut dan cirit-birit. 


Ginilah rupanya ayam McD 3x spicy tu. Lebih kurang sama je dengan yang biasa. So pedas ke tak? Yessss memang pedas! TAPI untuk yang kaki pedas macam saya dan husband, bagi kami kira acceptable lagi tahap kepedasannya. Boleh tahan juga pedasnya. Kalau tak biasa makan pedas, baik elakkanlah. Takut korang complaint macam-macam nanti. Sebab McD dah pesan, tanggung sendiri if makan ayam 3x pedas ni. huhu 


TETAPI hasilnya, balik je rumah, saya dan husband terus ke toilet! hahahaha... Perut suddenly memulas. Tapi takdelah teruk sangat sampai ada yang kata cirit-birit tembus spender tu. huhu.. Sekali jela kami memerut pastu ok je seperti biasa. Maybe kami dah biasa makan pedas so takde hal lah. Saya pernah rasa benda lagi berganda pedas daripada ni which makes me surrender after that. Iaitu Maggi Pedas Giler dan seangkatan dengannya (Maggi Pedas dari Korea). So Ayam Goreng McD 3x Spicy ni masih boleh diterima lagilah oleh saya.





Misya : Berani Makan Berani Tanggung

Wednesday, August 7, 2019

Cookie Cream Hokkaido Baked Cheese Tart sangat marvelous!

Salam. Peminat Hokkaido Baked Cheese Tart bolehlah cuba another flavour which is Cookie Cream. Saya dah lama tak makan Hokkaido Cheese Tart ni. Pernah saya share entry tentang Hokkaido Cheese Tart ni. Tapi hari tu lalu-lalu kat kiosk dia kat Alamanda tu terus singgah. Nampak ada macam-macam flavour termasuklah Durian. Tapi saya lebih berkenan dengan flavour Cookie Cream ni. Belilah sebijik bawak balik rumah.

Nampak rupa macam tak berapa menarik kan? Hehe...

Tapi bila try kopak ckit, wow ada krim dalamnya. Yummy!

Try gigit sekali, perghhh sedap lemak berkrim! Pastri rangup macam biasa walaupun berwarna hitam. Bukan hangus tau. hehe.. Combination cheese, cookie, cream dan pastry rangup tu wat feeling-feeling di syurga gitu. hahaha.. Overlah pulak kan! Hehe takpe sape belum try, bolehlah try..


Misya : Tak pandai wat kuih tart.

Tahniah Seri kini bergelar Puan Seri!

Salam. Congratulations Seri! Now dah bergelar Puan Seri yer.. huhu.. Seri is one of my officemate merangkap Pegawai Khas my big bos also. Murah rezeki dapat new position then kahwin pula. Wedding beliau kat Seremban so wajiblah pergi sebab dekat ngan rumah my mom. 

Sempat kami abadikan kenangan dengan pengantin. Cantik sangat-sangat deko dari pintu gerbang ke khemah sampai pelamin. Terkagum jap saya sebab belum pernah jumpa wedding buat kat rumah yang khemahnya dihias sangat cantik. Saya lupa nak snap gambar khemah. Memang lain dari yang lain.


Tahniah Seri Rukiah & husband. Moga uols berbahagian till jannah. Cepat-cepat timang baby ya!;)

With other officemates.

The best part makanan sangat-sangat sedap! Sampai lauk utama habis maybe orang makan bertambah kot. But still ada lauk rendang daging pun sangat marvelous. My husband siap tambah nasi ok! huhu.. Nak ambil no.fon tapi biz card catering ni habis. Takpe nanti nak roger Seri bila dia dah naik keje.

Nampak sedap kan? Memang sedap! hehe.. Plus rasanya tak gunakan bahan perisa like MSG yang banyak sebab husband kata dia tak pening kepala pun lepas makan. Kalau banyak MSG such as Ajinomoto, confirm kejap je dah tangkap kepala. So memang terbukti catering ni masak sedap tanpa menggunakan bahan perisa buatan.



Misya : Sehabis baik tak gunakan MSG. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...