expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, January 6, 2019

Nasi goreng air tangan ayahanda tercinta..

Salam. Sejak my mom patah tangan hari tu (Boleh baca entri INI), ayah saya lah yang take over tugas di dapur. Cuti tahun baru hari tu saya pulang bercuti ke rumah parent saya di Seremban, N9. So dapatlah merasa air tangan ayah saya setelah sekian lama tak merasa. huhu

Nasi goreng plus telur dadar. Sedap sangat ayah saya masak. Sekali-sekala anak menantu cucu balik, seronoklah dia dapat jamu kami makan. My mom masih belum sembuh sepenuhnya tangan yang patah tu. Walaupun simen dah tanggal tapi belum 100% pulih. Kena ulang-alik spital untuk sesi fisioterapi. 

Simple je menu untuk kami masa 1st day sampai uma my parent. Oklah kan? Ayah saya dah berusia 60an but still masih ada skill di dapur. Alhamdulillah ayah masih sihat dan boleh jaga my mom. Moga ayah diberi kesihatan berpanjangan. Amin..

Untonglah my mom dapat husband pandai masak nasi goreng. hehe.. Actually ayah saya ni memang ada bakat memasak. Bcos arwah atok nenek dulu pun meniaga jual Nasi Padang kat Kampung Baru, KL. So sedikit sebanyak ada lah tempias bakat di dapur tu termasuklah kat saya. Ahakss.. Apa-apa pun bukan selalu dapat merasa air tangan seorang ayah kan? Alhamdulillah saya masih berpeluang merasa masakan ayahanda tercinta. Buat yang masih ada ayah, hargailah mereka. Love you, Ayah!:)



Misya : Baru faham selepas bergelar seorang ibu.

8 comments :

aienie NKA said... Reply To This Comment

O M G~ Sangat rare when your father took over the kitchen. Laki ni kalau masak jarang, tapi sekali masuk, pergh!

Shuhaida Saad said... Reply To This Comment

alhamdulillah dpt merasa air tangan abah. hee

Jannah Ramli said... Reply To This Comment

Betul tu, jarang-jarang dapat rasa air tangan seorang ayah. Semoga mak Kak Misya cepat sembuh.

mamapp said... Reply To This Comment

org lelaki kalau masak mmg sedap kan , untunglaa

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@aienie NKA hehe kan...

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Jannah Ramli Amin.. tq dear..

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Shuhaida Saad syukur Alhamdulillah.. :)

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@mamapp hehe Alhamdulillah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...