expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, March 28, 2019

Kopi @KOPIESATU, MOA terlalu manis tahap potong kaki?

Salam. Kopi satu!! Huhu.. Tibe jek kan? Tapi memang ada 1 kiosk yang bernama KopieSatu ni wujud. Kat bangunan Ministry of Agriculture (MOA), Presint 3, Putrajaya.  If bosan, kadang kami lepak sambil discuss hal kerja kat sini. Boleh minum-minum kopi sambil bersantai-santai.

Walaupun ni kedai kopi, disebabkan saya tak minum kopi, hot chocolate jadi pilihan. Nice juga taste dia. Tak manis sangat.

My another friends memasing order Cappucino Ice Blended & Mocha Ice. But unfortunately tak berapa kick sangat bcos terlampau manis tahap potong kaki punya! hehe.. Sampai my friend terpaksa minta tambah air kosong beberapa kali untuk kurangkan rasa manis. 

Hope dia wat penambahbaikan la dari segi rasa minumannya. Saya rasa kalau air panas ok kot. But if air berais dia lebihkan gula tu yang jadi terlalu manis. Sebab hot chocolate saya ok je.

Muffin coklat dia sedap. Lembut, gebu, moist.





Last time lepak dengan kakak-kakak otai ni. Kak As & Kak Syifa. Best lepak ngan dorang ni sebab boleh menuntut ilmu as food technologist. Dorang dah senior so banyak pengalaman. Rugi lah tak korek ilmu from them.



Ginilah orang sekarang! Tiap kali nak makan je mesti nak snap gambar dulu. hahaha


Kiosk dia simple je. But bolehlah nak santai-santai sat. Lupa nak snap gambar dari depan kiosk KopieSatu ni. So far tempatnya bersih dan selesa.

So uols bolehla datang sini juga if nak suasana santai sambil mengopi dan membawang. hehehe..


Misya : Try avoid minum air berais.


6 comments :

Sha Mohamed said... Reply To This Comment

Kopi kalau terlebih manis memang jadi pelik rasa dia.. Terus tak sedap nak minum.. Harapnya ada penambahbaikkan lah..

ejulz said... Reply To This Comment

terbaek.. nampak sedap :)

I am LZ said... Reply To This Comment

Biasa diaorang nak selamat buat air terlebih manis... Tapi kalau manis sangat tahap potong kaki, bahaya..

mamapp said... Reply To This Comment

sesuai utk mama yg hantu kopi ni

Jannah Ramli said... Reply To This Comment

Saya pun tak minum kopi juga dan kurang gemar minuman yang terlalu manis. Selalunya order air suam je kalau makan kat luar😅.

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Jannah Ramli Wah bagus tu awet muda, confirm comel lote Jannah ni.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...