expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, May 9, 2019

Tak pernah tak nervous tiap kali handle kursus

Salam. Memang every year, one of my job scope is conduct the training for bakal-bakal trainer untuk my program. Usually setahun around 3 to 4 session. Ala-ala TOT (Train of trainer) gitu. Cuma saya hanyalah as secretariat yang handle hal ehwal peserta dan coach yang terlibat. So latest batch kursus ni around February hari tu. Kat Vistana Hotel, KL. Just nak sharing suasana sepanjang kursus for this time.  

Actually every time kursus nak jalan, saya mesti rasa sangat nervous bcos yela as tuan rumah A. K. A organizer, risau if berlaku any problems during  handling this course. Plus takut terima banyak complaint especially from peserta. Sebab dorang bayar untuk attend this course. So risaulah if tak memenuhi their expectation. Walaupun banyak kali dah pun handle kursus yang sama but still nervous. 

Kebetulan our training room near to swimming pool. So okla view dari sini. But itu pun ada yang complaint kata tak sesuai buat berhampiran swimming pool. Haha mommy pending kekadang. Macam-macam kerenah peserta. But it's OK. We took it as peluang untuk penambahbaikan. 

Sporting batch kali no bila suruh snap photo. Termasuk my bos. Haha..

Our team. Me, my bow En. Hermy and pembantu tadbir Kak Riz. 

Kak Riz, my clerk who always support our job. 

With several peserta yang sudi ajak wefie. Huhu


During evaluation day. Oh untuk course ni, all peserta akan diuji dari segi teknik presentation. Nak jadi trainer kan.. So akan ada panel jemputan yang akan menilai para peserta. 

With judges and contestants. 

FYI, peserta ni semua ada di kalangan professional yang bergelar Dr. Tu yang wat saya lagi seram nak handle kursus. Tapi salute la dorang sanggup down to earth datang belajar. 

Sesi penyampaian hadiah peserta terbaik. Tugas saya macam biasa jadi emcee. Untuk hilangkan bosan, tu yang kadang bantai wat lawak. Hahaha. 

Selain emcee, saya jugs bagi talk. Seronoklah juga sebenarnya. Huhu

Didoakan semua peserta berjaya. But result dah pun keluar. Yang berjaya, congratulations.. Yang tak berjaya, dongibap OK. Boley cuba lagi batch yang akan datang. 



Misya : Suka deal dengan pelbagai ragam manusia. 

3 comments :

mamapp said... Reply To This Comment

program berjalan lancar nampaknya tu.. tahniah

Jannah Ramli said... Reply To This Comment

Tahniah, kursus berlangsung dengan baik nampaknya. Kalau jadi tuan rumah memang selalu akan rasa risau sebab takut program tak berjalan seperti yang dirancang. Lagipun besar tanggungjawab untuk kita menjaga nama baik organisasi di mana kita berkhidmat.

Cik Jaja said... Reply To This Comment

nervous since lain participants lain kerenah kan kan. tp program npk lancar je tu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...