expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, July 24, 2019

Prank husband guna FaceApp tak menjadi!

Salam. Haha sis terjebak juga dengan FaceApp ni. Tapi subjek utama sis untuk di'tua'kan bukanlah diri sis. But my husband. Kikiki.. Dengan niat nak prank husband la kononnya. Hahaha.. Sis pun send lah wasap gambar hasil penuaan wajah my husband. 


Sis sajalah mengusik husband kata "Dengan bini muda ke tu?" Last-last sis yang kena prank balik dengan husband "Muka bini muda iras-iras bini tua gitu" hahahah adoiii sentap sis! Tapi lepas tu ketawa berdekah la sis. hehehe


Tapi ginilah kami kalau bergurau. Kadang kasar sikit tapi tu yang best & merapatkan lagi our marriage. Even husband selamba je bila time gi mana-mana ada awek cun lalu kat depan dia saja je dia sebut wow la, fuyoo la, puji macam-macam depan sis. Tapi sis relaks je. Takdenya nak jealous-jealous tak tentu pasal. Saya try tanya kawan-kawan lelaki lain yang dah kahwin, berani ke dorang benda sama, sume kata takut.  Karang ada yang tido luar la katanya, takpun berperang 3 hari 3 malam. Lorrr hahahah tak best kalau camtu. Isteri ni kadang kena sporting sikit. Tak bolehlah nak over protected sangat. Sampai last-last husband tu jadi hipokrit. Depan bukan main baik sampai pijak semut pun tak mati, but belakang kita entah apa dia wat. Normallah lelaki ada nakal-nakalnya. Daripada dia teruja tengok jantan sama spesis dengan dia tak ke haru?? hahaha... Tapi yang lelaki janganlah mengkhianati kepercayaan diberi. For me, kalau suami kita nakal-nakal sikit tu takpe. Sebab kalau dia nak wat jahat, dah lama dia wat kan? Doakan yang baik-baik saja untuk suami kita. Apa-apa pun FaceApp ni best juga! hehehe..

Ni sis try untuk sis pulak. Husband kata sis dah tua pun lipstick merah tak tinggal! hahaha. Husband dah macam dokong cucu dah kelihatannya.

Tok Mommy Misya.. Gitewww...:p



Misya : Rindu arwah Tok Dawam, Nenek Sima (Belah Ayah) & Tok Ayah, Tok Bok (Belah Ibu). 


Craving Durian @Bandar Baru Bangi!

Salam. Now musim durian rite? Confirm la yang tergilakan durian sangat excited. Saya ni nak kata suka sangat makan durian tu takdela. But this year agak pelik sebab saya tersangatlah teringin nak makan durian. Jangan kata saya, husband saya yang memang langsung bukan penggemar durian pun sama craving nak makan durian! Oopss bukan sebab mengidam yerrr... ;) Tak memasal kami pi cari durian kat area Bandar Baru Bangi. Berlambak jual kat tepi-tepi jalan. So pilih and stop jela kat mana-mana gerai berkenan di hati. 

Kami ni takdelah nak makan durian jenis mahal-mahal tu. Dapat makan pun dah cukup. So kami pilih durian kampung. Sekilo RM15. Amik 2 bijik, sekilo lebih dia bagi RM28.00. Oklah takat nak lepas gian nak makan durian.

Kebetulan my mom in law pun ada sekali. Jalan-jalan hari weekend..

Try juga bagi babyE rasa durian tapi nampaknya dia kurang gemar. Takpe dia masih belum kenal keenakan sebenar menikmati buah durian. Hehehe...

Gerai durian yang kami singgah. Selesalah ada kerusi meja, siap bagi air free & tempat cuci tangan juga disediakan. Kira kalau malas nak bawak balik rumah sebab takut kereta berbau, makan je terus kat sini. Ada macam-macam jenis durian dijual. Musang King, Udang Merah, IOI dan lain-lain. Alhamdulillah dapatlah melepas craving kami terhadap durian buat sementara waktu. Hehehe..



Misya : Tak suka bau durian melekat kat baju, rumah atau kereta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...