expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, August 6, 2019

Murah giler Huggies Ultra & Genki @AEON Alamanda Putrajaya

Salam. Baru-baru ni di Aeon Big Alamanda Putrajaya berlangsungnya sales jualan pampers baby jenama Huggies dan Genki. But rasanya tak ramai yang tahu agaknya sebab stock masih banyak atau pun time tu belum gaji. Sebab sales berlangsung aroung pertengahan Julai until 1st August. Sehari sebelum gaji, husband saya apa lagi terus borong 7 pek Huggies Ultra Diapers & 3 pek Genki Pants! Cukup untuk 5 bulan punya stok. Haha sebab murah giler sales nya. 


Biasanya 1 pek dalam RM62.00++ camtu. Tetiba sales jadi RM32.00++ camtu. Memang rembat lah!

Oh ya sebelum beli kat AEON kami biasanya akan compare juga kat Shoppee ke, Lazada ke,  harga macam lebih kurang sama tapi bila campur postage, berbaloi lagi beli di AEON.

Punya happy babyE tengok Huggiess tersusun banyak-banyak gini.



Waktu biasa-biasa saya memang pakaikan Huggies. Kalau keluar ke mana-mana selalunya saya akan pakaikan Genki Pants. Sebab senang if nak tukar, sarung je terus.

Anak saya Alhamdulillah serasi dengan 2 jenis diapers ni. Sebelum ni pernah try brand lain tapi kulit anak cepat naik ruam ataupun cepat bocor. Yang best Huggies Ultra ni, bila dah berisi, ada indicator bertukar jadi biru menandakan pampers sudah penuh dan perlu ditukar. Kira canggihlah sikit. huhu



Husband saya rembat semua size L tapi dia tinggalkan 1 jek! haha.. Katanya supaya orang tahu tengah sales time tu sampai licin orang beli. 



Misya : Pampers orang tua pernah ada sales ke?

8 comments :

Vitamin Syaza (VS) said... Reply To This Comment

Last week ada gi Alamanda gak. Tapi tak tersinggah kat AEON 😂 Murah betol ni Huggies 🥰

Leena said... Reply To This Comment

assalam, nak tnye genki pant tu ok ke..sy tgh cari pampers yg sesuai dipakai waktu mlm..ank sy jenis kuat minum air masak, kdg2 sedar tgh2 mlm pon cari air.skg tgh pakai yg tape huggies ultra tp bile kol 5 mcm tu getah sluar dh termasuk dlm diapers walupon dh ketatkn, sy rase mungkin dia sesuai pakai pant bile tido..

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Vitamin Syaza (VS) Alahai sayangnya.. huhu.. Ni pun kebetulan je jalan-jalan saja lalu tengok ada sales. Salesgirl kat situ pun suruh beli sebab nak habiskan stock tapi tak ramai tahu time tu.

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Leena Genki pants ni ok lembut je. Tapi kalau anak jenis kerap buang air, saya tak berapa suggest la sebab anak saya pun kalau minum air banyak, kencing banyak boleh jadi bocor juga.

Leena said... Reply To This Comment

yg huggies ultra pants, awk pernh guna x?.

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Leena belum pernah guna lagi.. tunggu habis Genki ni ingat nak try juga.

mamapp said... Reply To This Comment

biar betik murahnya sampai 50%

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@mamapp hehe mmg betik!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...