expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, August 6, 2019

OYO Diamond Hotel, Kota Bharu, Kelantan || Apa pendapat saya?

Salam. Baru-baru ni saya ke Kota Bharu, Kelantan. Pernah saya share tentang 1 hotel bernama Hanis Villa Hotel sebelum ni tapi rupa-rupanya hotel tersebut telah bertukar nama kepada OYO Diamond Hotel. Terkejut juga saya camne leh bertukar nama? Sedangkan prestasi hotel ni saya rasa antara yang bagus berbanding bajet hotel lain di sekitar KB. Maybe owner dah jual kot kepada OYO. Erm i don't know why but disebabkan saya pernah stay di sini so nak tengoklah if ada perubahan ke tak.

So far masih sama but saya rasa mungkin dinding bilik dicat dengan warna lain. Langsir dan perabot masih sama. huhu. Cuma ada hiasan dan cushion merah tu menampakkan hotel ni moden sedikit la.

Closet lama yang dibuang pintu slidingnya. hehe.. Okla tak penting sangat pun nak kena ada pintu.

Toilet bersih. Ini yang paling penting! 

Toiletries yang disediakan.

Menariknya rate bilik termasuk breakfast.

Ada nasi berlauk (makanan tradisi orang Kelate time breakfast), mee goreng dan roti bakar. Hari lain tak pasti menu yang sama or tak sebab saya menginap 1 malam je di sini.


Minuman panas dan sejuk disediakan.

Actually selain penginapan, boleh juga adakan any kursus, seminar or meeting kat sini. 


Staff receptionist yang mesra..


Tak dapat ambil gambar full building tapi warna catnya masih sama, biru merah gitu.


Sempat selfie kat bilik with babyE.

Untuk bilik double gini ratenya RM100 per night. Okla kan siap ada breakfast. Selesa dan bersih macam berada di rumah sendiri. Siap ada gambar Kaabah lagi - simbolik negeri Kelantan sebagai Serambi Mekah.


Ginilah rupa lobby OYO Diamond Hotel.

Address: PT376, Wisma Koop Guru, Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu, Kelantan
Phone: 09-742 1514


Misya : Jangan jadi poyo.


4 comments :

mamapp said... Reply To This Comment

not bad OYO ni.. tapi pada mama apapun yg paling penting ialah kebersihan toilet dan cadar tidur serta lantai

Ain Syahirah said... Reply To This Comment

wahh! berbaloinya duk hotel nie. ok dah tu rm100 semalaman include free breakfast..

Jannah Ramli said... Reply To This Comment

Boleh dikira murahlah kalau harganya termasuk breakfast sekali.

Misya (Aimi Syahirah) said... Reply To This Comment

@Ain Syahirah kan.. mana nak dpt rate gini sekali ngan breakfast

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...