expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, December 27, 2019

Mee Bandung Muar di Putrajaya

Salam. Buat warga Putrajaya dan berhampiran yang merupakan penggemar mee bandung Muar yang super marvelous resipi turun temurun Haji Marzuki, bolehlah try singgah di Presint Diplomatik Putrajaya. Last time during lunch hour takde idea nak makan apa dengan officemate. So we ols decide nak try mee bandung Haji Marzuki ni.

Me like always mesti nak ada udang. Besar-besar udang dia bagi! huhu.

Satisfy la dapat makan mee bandung udang galah ni. Sedap!

This one mee bandung biasa je. Still sedap!

Beside mee bandung, ada juga bihun soto. Not bad rasanya.

Restaurant ni masih baru dibuka. Selesa dan bersih.

So kalau round-round Putrajaya tak tahu nak makan apa bolehlah ke kedai ni @Presint Diplomatik Putajaya. No need to go to Muar, Johor if semata-mata nak makan mee bandung pure from there. hehe..


Misya : Berdarah JDT. 

My husband lelaki menggatal?

Salam. Erm it was quite a long time not updating personal entry here. Actually too many things nak di entrykan but time is limited for me nak mengadap blog. haha. Baru-baru ni kes tentang pendakwah selebriti memadukan wife then divorce dengan 1st wife menggegarkan dunia netizen Malaysia rite? Before this kes serupa berlaku terhadap PU Abu which saya tak amik port sangat pun. Normal lah mana ada manusia yang perfecto even pendakwah sekalipun. Tup tup keluar lagi kes yang almost serupa but lebih dasyat! I think 1 Malaysia tahu kes Dai'e Farhan. This time saya memang agak terpanggil lah nak komen. haha. Bcos both of them adalah pendakwah selebriti yang disegani. Nak poligami, silakan but bila si Farhan (sorry hilang respect dah dengan spesis lelaki begini) ni dok pung pang pung pang dengan wife baru - tegakkan benang yang basah plus keluar statement-statement yang kurang bijak, oh my God this is too much. Memang rasa nak maki berbakul-bakul sebab saya memang anti penunggang agama camni. Hope mereka-mereka yang ada gelaran PU /Daie/IM ni semua ditarikbalik if melakukan benda-benda camni. 

By the way, lantak pi la deme. huhu. Cuma terhibur juga bila netizen dok compare lelaki setia vs lelaki curang macam kat bawah ni. Yang hensem dan kaya punyalah jaga wife leklok. Yang wat perangai pula tak berapa nak hensem tapi dengan gelaran agamawan yang dimiliki, mereka menunjukkan contoh tak baik terhadap masyarakat.


Saya saja lah post kat husband gambar atas tu nak tengok apa respon dia. Seperti biasa jawapan my husband tak pernah tak menghiburkan. Hahaha.. Always '1st class' jawapannya! Luckily setakat menggatal. Oklah, menggatal dengan wife sendiri je. haha. Setakat pandang pompuan cantik lalu tu saya ok je. Sebab dah memang pompuan tu cantik, kalau husband tak pandang/puji tu, something abnormal la kan. Tak perlu nak jeles tak tentu pasal. Notty-notty ckit dalam alam perkahwinan, barulah happy. hehe..


Apa-apa pun kita semua tahu, everything in this world milik Allah swt. Even kasih sayang suami isteri pun begitu. If buat silap, mengaku saja, jangan nak tegakkan benang yang basah sampai last-last mengaibkan diri sendiri. Tak kira lah who are you. Artis, pendakwah, businessman, anyone.. Moga takde lagi kisah seperti si Abu dan Farhan ni berulang. Sorry to say because mereka memalukan agama!



Misya :  Say no to penunggang agama.

Thursday, December 26, 2019

Segmen Bloglist dan Banner Header Safirul Amar.Com

Klik untuk join

1st Giveaway by YYSELLA

Klik untuk join

Segmen 24 Jam Bloglist #35 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari, Februari dan Mac 2020 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 3.00 petang 24/12/2019 sehingga 3.00 petang 25/12/2019. Semua blogger dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #35 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2019.

** jom support Mia Liana....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...