My husband lelaki menggatal?

Salam. Erm it was quite a long time not updating personal entry here. Actually too many things nak di entrykan but time is limited for me nak mengadap blog. haha. Baru-baru ni kes tentang pendakwah selebriti memadukan wife then divorce dengan 1st wife menggegarkan dunia netizen Malaysia rite? Before this kes serupa berlaku terhadap PU Abu which saya tak amik port sangat pun. Normal lah mana ada manusia yang perfecto even pendakwah sekalipun. Tup tup keluar lagi kes yang almost serupa but lebih dasyat! I think 1 Malaysia tahu kes Dai'e Farhan. This time saya memang agak terpanggil lah nak komen. haha. Bcos both of them adalah pendakwah selebriti yang disegani. Nak poligami, silakan but bila si Farhan (sorry hilang respect dah dengan spesis lelaki begini) ni dok pung pang pung pang dengan wife baru - tegakkan benang yang basah plus keluar statement-statement yang kurang bijak, oh my God this is too much. Memang rasa nak maki berbakul-bakul sebab saya memang anti penunggang agama camni. Hope mereka-mereka yang ada gelaran PU /Daie/IM ni semua ditarikbalik if melakukan benda-benda camni. 

By the way, lantak pi la deme. huhu. Cuma terhibur juga bila netizen dok compare lelaki setia vs lelaki curang macam kat bawah ni. Yang hensem dan kaya punyalah jaga wife leklok. Yang wat perangai pula tak berapa nak hensem tapi dengan gelaran agamawan yang dimiliki, mereka menunjukkan contoh tak baik terhadap masyarakat.


Saya saja lah post kat husband gambar atas tu nak tengok apa respon dia. Seperti biasa jawapan my husband tak pernah tak menghiburkan. Hahaha.. Always '1st class' jawapannya! Luckily setakat menggatal. Oklah, menggatal dengan wife sendiri je. haha. Setakat pandang pompuan cantik lalu tu saya ok je. Sebab dah memang pompuan tu cantik, kalau husband tak pandang/puji tu, something abnormal la kan. Tak perlu nak jeles tak tentu pasal. Notty-notty ckit dalam alam perkahwinan, barulah happy. hehe..


Apa-apa pun kita semua tahu, everything in this world milik Allah swt. Even kasih sayang suami isteri pun begitu. If buat silap, mengaku saja, jangan nak tegakkan benang yang basah sampai last-last mengaibkan diri sendiri. Tak kira lah who are you. Artis, pendakwah, businessman, anyone.. Moga takde lagi kisah seperti si Abu dan Farhan ni berulang. Sorry to say because mereka memalukan agama!



Misya :  Say no to penunggang agama.

Comments

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts