Limau Mandarin tak laku?

Salam. Tahun ni bahang 'limau Mandarin' sempena Chinese New Year agak kurang berbanding tahun-tahun sebelum ni. Biasanya berbiji-biji saya dapat free limau Mandarin. But this year, hanya sebiji je dapat. Tu pun bcos of my officemate yang bagi. Huhu.. Why? Adakah sebab kempen BMF (Buy Muslim First) yang sedang hangat berlangsung sampai limau mandarin tak laku dijual? Atau sebab isu politik dan perkauman yang tengah hot di media sosial? Wallahualam. Saya kurang gemar nak story tentang politik mahupun benda-benda berkaitan isu bangsa-bangsa ni. Bcos I'm not rasis. Semua sama je. Yang membezakan adalah perangai dan sikap seseorang individu tu. Besides, saya dikelilingi oleh rakan-rakan dari pelbagai kaum dan agama which I don't have any problems with them. Alhamdulllah..


By the way thank you my friend Cheah, for this limau Mandarin. Disebabkan pregnant ni memang laju jela saya habiskan limau ni. Kat rumah memamg always standby dengan limau atau orange sebab tekak sentiasa mual dan loya walaupun dah masuk 3rd trimester. Happy Chinese New Year to all my chinese my friend. Moga tahun baru ni uols lebih sukses!


Misya : Pernah belajar Bahasa Mandarin tahap 1.

Comments

  1. Setuju tu kat office Mrs. A pun limau mandarin tak meriah dapatnya.

    Macam tahun-tahun sebelum selalu ada je stok limau mandarin oarng bagi kat table.

    Tahun ni ada je kat pantry tapi takde hati pulak nak makan.

    ReplyDelete
  2. Setuju tu kat office Mrs. A pun limau mandarin tak meriah dapatnya.

    Macam tahun-tahun sebelum selalu ada je stok limau mandarin oarng bagi kat table.

    Tahun ni ada je kat pantry tapi takde hati pulak nak makan.

    ReplyDelete
  3. @Mrs. A huhu ok juga tu ada orang letak kat pantry.

    ReplyDelete
  4. ada tiga biji atas meja ni..malas nak makan hihi

    ReplyDelete
  5. kami pun takda beli buah ni tahun ni. lagipun asyik beli kena yg tak elok ja. jadi takda beli langsung. huhuhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts