expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, January 23, 2020

Limau Mandarin tak laku?

Salam. Tahun ni bahang 'limau Mandarin' sempena Chinese New Year agak kurang berbanding tahun-tahun sebelum ni. Biasanya berbiji-biji saya dapat free limau Mandarin. But this year, hanya sebiji je dapat. Tu pun bcos of my officemate yang bagi. Huhu.. Why? Adakah sebab kempen BMF (Buy Muslim First) yang sedang hangat berlangsung sampai limau mandarin tak laku dijual? Atau sebab isu politik dan perkauman yang tengah hot di media sosial? Wallahualam. Saya kurang gemar nak story tentang politik mahupun benda-benda berkaitan isu bangsa-bangsa ni. Bcos I'm not rasis. Semua sama je. Yang membezakan adalah perangai dan sikap seseorang individu tu. Besides, saya dikelilingi oleh rakan-rakan dari pelbagai kaum dan agama which I don't have any problems with them. Alhamdulllah..


By the way thank you my friend Cheah, for this limau Mandarin. Disebabkan pregnant ni memang laju jela saya habiskan limau ni. Kat rumah memamg always standby dengan limau atau orange sebab tekak sentiasa mual dan loya walaupun dah masuk 3rd trimester. Happy Chinese New Year to all my chinese my friend. Moga tahun baru ni uols lebih sukses!


Misya : Pernah belajar Bahasa Mandarin tahap 1.

5 comments :

Mrs. A said... Reply To This Comment

Setuju tu kat office Mrs. A pun limau mandarin tak meriah dapatnya.

Macam tahun-tahun sebelum selalu ada je stok limau mandarin oarng bagi kat table.

Tahun ni ada je kat pantry tapi takde hati pulak nak makan.

Mrs. A said... Reply To This Comment

Setuju tu kat office Mrs. A pun limau mandarin tak meriah dapatnya.

Macam tahun-tahun sebelum selalu ada je stok limau mandarin oarng bagi kat table.

Tahun ni ada je kat pantry tapi takde hati pulak nak makan.

Misya said... Reply To This Comment

@Mrs. A huhu ok juga tu ada orang letak kat pantry.

Safirul Amar Bin Hj. Azmi said... Reply To This Comment

ada tiga biji atas meja ni..malas nak makan hihi

Umi Nazrah said... Reply To This Comment

kami pun takda beli buah ni tahun ni. lagipun asyik beli kena yg tak elok ja. jadi takda beli langsung. huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...