Buah delima free for me, baby & Erina

Salam. One of my officemate open order buah Delima sekotak ada 9 biji berharga RM50.00. Hati  ini teringin nak makan buah delima but if nak beli 9 biji tu banyak sangatlah pula. Suddenly one of my superior officer, Puan Hamanyza ajak share beli. Yeay.. dapat juga makan buah delima ni. BUT rezeki baby dalam perut agaknya, Puan Hamanyza terus bagi free 2 biji untuk saya! Syukur Alhamdulillah.. Moga makin murah rezeki Pn. Hamanyza. 

Balik rumah terus kupas. But harap maaflah, saya tak pandai nak kupas buah delima ni! hihi. Main potong je macam potong buah-buahan yang lain. Hihi.. Tak kisahlah janji boleh makan.

Ginilah rupanya buah delima ni. Dikatakan buah delima antara makanan sunnah Nabi. Plus sangat bagus untuk pregnant woman. Mempunyai 1001 khasiat. Hopefully baby dalam perut ni dapatlah khasiat-khasiat tersebut.

Not only me, but my daughter Erina also excited nak makan buah delima. First time nengok agaknya dia pun sibuklah nak rasa buah delima ni camne. Memang Erina suka makan fruits. Especially orange and watermelon. Pantang mommy potong buah je, dia mesti paling excited nak makan. 

Cer teka milik siapakah tangan ini? Haha tangan si budak Erina. Tangan kecik tapi habis nak dikautnya buah delima ni. Lebih banyak yang jatuh compare yang masih tinggal dalam tangan. Haha.. Tak kisahlah nak, janji suka makan buah which bagus untuk perkembangan minda dan fizikal kamu. 



Misya : Ganti snek anak dengan buah-buahan since baby.

Comments

  1. Lama Tak makan delima ... Kat sini susah nak cari.

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam. nyum sedap tu buah delima. makan sejuk2 lagi sedap ^_^

    ReplyDelete
  3. Buah baik ni... banyak khasiat untuk ibu mengandung... bole buat jus jugak ni mama

    ReplyDelete
  4. sedap buah delima.. lama tak beli buah ini..

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts