Fall in love with Tealive!

Salam. In the beginning saya tak gemar langsung nak minum minuman hipster like Coolblog, Tealive dan seangkatan dengannya. Because terbayang level kemanisannya yang melampau. haha. One day my husband introducing me Tealive - Red Bean Milk Tea Bubble, hirupan yang pertama terus wat saya fall in love! Rupa-rupanya sugar level dalam minuman tealive ni kita boleh adjust ikut keinginan. So husband suka pilih yang less sugar. Sedap nice gitu rasa dia. Disebabkan sometimes addicted nak minum benda alah ni, saya order melalui Grab Food. Puas hati lah! Lega tekak kering dapat minum. Oh ya, beside less sugar, uol yang tak suka sangat minum ais tu boleh juga choose less ice. So, sesekali nak try minum apa salahnya kan.. Yang paling penting Tealive ni ada sijil Halal.

If order via grab food mahai sikitlah bcos ada delivery cost. But tak kisahlah bukan selalu pun beli. Nak pi cari kat kiosk dia, mak yong ni tak larat dah nak jalan-jalan sangat. 

Muka excited dapat minum tealive kat office. So far red bean milk tea ni flavour favourite saya. Bcos saya tak minat sangat coffee. Takut migrain. Plus ada red bean tu wat rasa dia lemak-lemak manis memang syok minum time dahaga.



Misya : Baby dalam perut kot nak minum.

Comments

  1. baru tau tealive blh ejas gula ikot kita.. hihi
    mmg tkot jgk nk try sbb tkot manis..
    lepas ni blh try mtk yg xde gula.. haha

    ReplyDelete
  2. Saya pun suka jugak tealive.. tapi baru tau boleh adjust gula dia... lepas ni boleh la kurangkan gula😊

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts