Happy 2nd Birthday Dhiya Sherina

Salam. On 3rd January 2020 genaplah usia 2 years old my first daughter Dhiya Sherina a.k.a kami panggil Erina. So sempena birthday Erina, kami celebrate sekali dengan Akikah untuknya. Baru ada kesempatan nak wat Akikah. Alang-alang birthdaynya jatuh hari Jumaat, so Sabtunya kami pun organized kenduri kesyukuran sempena Akikah and  2nd Birthday Dhiya Sherina. Mommy nya la paling excited prepare macam-macam untuk majlis anak sendiri. So for this entry, saya share dulu gambar-gambar kenangan masa celebrate birthdaynya.

Idea birthday deco by myself and my sis in law, Dik Mah. Semua beli dari DIY and Shopee je. Huhu.. Ok tak?

Sesi potong kek..


With he Tok Ibu (my mom) & Nenek (Mak husband)

Anak saya ni bila ramai-ramai orang, punya payah lah nak senyum. Malu plus takut agaknya. Puaslah semua orang suh dia senyum kat depan, dia wat muka slumber je. hahaha




With family members yang sama-sama meraikan birthday from November to February.


Disebabkan 1st time wat majlis harijadi camni, gambar ni je ada untuk kami bertiga. If tau from beginning dah book official photographer untuk handle bab-bab amik gambar ni. 

Kalau budak lain mahu setel dah kek tu dihempuk, but Alhamdulillah anak mommy ni sejenis yang behave. hehe.. Cuma susah nak senyum je.

Dress Erina dan saya pakai ni beli kat Shopee je. Nasib bek sempat sampai before majlis. Comey tak? hehe..

Happy Birthday to all of you..

Mommy doakan Erina membesar dengan sihat, cergas, bijak, dan menjadi anak yang solehah. Hati mommy sayu pula bila tengok gambar-gambar ni sebab Erina ni kira special because hampir 5 tahun saya dan husband menantikan kehadirannya dalam hidup kami. Thats why everything yang kami wat nak yang terbaik untuk Erina. Tak lama lagi dia dah nak dapat adik. Huhu..

Asal-asal angka 2 kembang tapi entah camne bila dia makin mengecut, saya try pump angin balik suddenly meletup! hahaha.. Takpela janji nampak angka 2 tuu..

Tak tahu nape bila tulis entry ni mommy sebak. Majlis ni meriah tapi macam ada part yang saya mungkin terlepas pandang. Patut ada sesi nyanyi Happy Birthday dan ambil gambar ramai-ramai dengan semua tetamu tapi tak kesampaian. Only me and husband yang incharge from A to Z. Time ni memang tak menang tangan. Nak layan tetamu, nak organize event, setup semua benda, uruskan jemputan, katering, doorgift, kemas rumah, dengan nak bawak perut, melayan kerenah Erina meragam asyik nak berkepit and berdukung, sampai ada tetamu mungkin tak terlayan - which the worse part if it happened. Maaf sangat-sangat wat tetamu yang hadir if ada kekurangan. Sedih sampai nangis and mengadu kat husband. Plus bila tengok gambar-gambar ni, (sangat tak puas hati) - menyesal tak hire photographer - bcos saya sejenis yang sangat pentingkan gambar untuk dijadikan kenangan. Tapi nasib baik husband pujuk-pujuk katanya takpela 1st time wat event sendiri memang akan ada kekurangan. Plus maybe saya pregnant, pembawakan budak tu yang over sensitif. Huhu.. To Erina, mommy and daddy dah wat yang terbaik for your Akikah & Birthday celebration. Hope jadi kenangan terindah for you bila dah besar nanti. Nanti sambung entry part kenduri Akikah pula ya..



Misya : Stress kadang-kadang bila takde langsung orang pandai ambil gambar dalam 1 event walaupun handphone memasing mahal-mahal.

Comments

  1. dgn gmbr jela kita dpt kenang blk mjlis indah2 camni kan..
    xpela 1st time.. sy lg la terkilan sbb xdpt buat majlis lgsg utk ank sy.. =')

    happy belated birthday utk erina comel.. =)
    comel sgt dia walaupon xnk senyum.. hihi

    ReplyDelete
  2. @ezy.xixii Terubat hati ni bila sis cakap gitu.. :') Takpe yang penting anak2 kita membesar dgn sihat & jadi seorang yang membahagiakan kedua orang tuanya. Amin..

    ReplyDelete
  3. happy belated birthday Erina, syiok dapat buat majlis macam ni. Yang tak syiok bila kita sibuk tak ada gambar buat kenangan.. ^^

    ReplyDelete
  4. @aienienka tula pasal.. Sedih sgt bila throwback gamba org2 amik, part2 penting patut ada, takde pula. :(

    ReplyDelete
  5. Hepy bday Dhiya.. semoga jadi anak solehah..

    ReplyDelete
  6. Happy Belated Birthday sayang Dhiya.. Anak shu 17hb ni, ulangtahun ke-5.

    ReplyDelete
  7. @Shuhaida Owh happy birthday in advance to him/her! hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts