expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, March 28, 2020

Erina nak jadi doktor frontliner Covid19?

Salam. Musim-musim Covid19 ni, anak saya pun dah start kebosanan duk uma agaknya. Kelmarin dia suruh daddy ambilkan mainan doktor-doktor kat belakang rak mainan dia. Mainan tu tak buka lagi sebab masa dapat mainan (hadiah birthday) tu umur Erina baru setahun, so tak sesuai lagi nak bagi dia main. Laa ni dia semakin bijak, dah bosan main toys yang ada, so dia suruh daddy dia bukak mainan doktor-doktor ni.

So beberapa hari ni dia dok bergaya la dengan spec mata dan stetoskop mainan ni. 

Mana lah tahu dah besar nanti nak jadi doktor kan? Boleh follow jejak langkah Mak Dah nya, (Adik husband saya) yang bertugas as doktor di Sarawak sekarang. Antara frontliner yang pi cari orang-orang yang ada close contact dengan pesakit Covid19 di sana. Moga Allah lindungi beliau di sana.

Sukalah tu mommy and daddy puji-puji dia comel. Tersenyum simpul gitu. Macam-macam hal anakku ini. Ginilah quality time kami wat sementara waktu Perintah Kawalan Pergerakan ni. Layankan aje..

Ok gaya doktor dah ada tu. Huhu. Tak kisah lah nak nanti dah besar nak jadi apa as long as komited whatever you do. Bagus juga jadi doktor, boleh rawat mommy and daddy nanti if kami sakit. hehe..



Misya : Pernah bercita-cita nak jadi doktor pakar mata sebab nak rawat mata my mom.

Resipi Ayam Masak Kicap Simple

Salam. Semalam saya langsung takde idea nak masak apa untuk dinner. Tengah dok borak-borak dalam wasap group family, my mom inform dia masak Ayam Masak Kicap. Fuhh terus terliur dan dengan pantas saya ke dapur menyiapkan Ayam Masak Kicap. Sangat simple! Resipi ni inspired by my mom, Johorean style. Kira resipi turun-temurun la ni. 



Bahan - Bahan

Ayam 
Bawang Besar
Bawang Putih
Halia
Kulit Kayu Manis
Kicap Manis
Kicap Masin
Cili Merah
Air
Garam (Untuk goreng ayam)



Kaedah Memasak

1. Goreng ayam terlebih dahulu dengan sedikit garam. Dah garing, bolehlah diangkat dan asingkan. 
2. Gunakan minyak yang sama goreng ayam tadi (boleh kurang sedikit if tak suka banyak minyak), then tumiskan bawang putih, bawang besar, dan halia yang telah dihiris. Then masukkan kulit kayu manis.
3. Agak-agak bawang dah kuning, bolehlah letakkan kicap manis dan masin ikut sesedap dan sebanyak mana diingini. Cuma portion kicap masin jangan terlalu banyak ya. Lebihkan kicap manis takpe. Boleh juga tambahkan air untuk bagi lebih kuah. Taburkan cili merah yang dah dihiris-hiris.
4. Lepas kuah kicap tu dah mendidih, bolehlah masukkan ayam yang telah digoreng tadi. Gaul sampai kuah kicap tadi rata di sekeliling ayam. 

Ok siap! Bolehlah dimakan dengan nasi panas-panas. Simple je kan? If taknak ayam, boleh ganti dengan telur goreng atau ikan goreng. 




Misya : Berkicap tiap hari fikir nak masak apa.


Friday, March 27, 2020

Segmen Bloglist 2020 Cida

Klik untuk join

Pengasuh bagi diskaun bayaran RM50

Salam. Syukur Alhamdulillah rezeki my daughter Dhiya Sherina dapat pengasuh yang sangat baik hati. Dapat diskaun RM50.00 untuk bayaran mengasuh Erina bulan Mac. Memang sejak hari kedua Restriction Movement Order (RMO) dah tak hantar Erina ke rumah pengasuh. Saya dan husband pun work from home je. Suddenly dapat whatsapp dari Kak Ayu minta bayar RM300 je untuk bulan Mac, syukur sesangat. Terharu pun ada siap mendoakan saya dan baby dalam kandungan. 


Kalau ikutkan bayaran mengasuh RM350.00 di area Putrajaya ni kira tersangatlah murah. Tu pun Kak Ayu bagi diskaun lagi. Alhamdulillah so far dia jaga Erina pun bagus. Siap dah wat RMO kat anak-anak dia since bulan Januari lagi. Untuk pastikan keselamatan anak-anak asuhan beliau. Saya doakan Kak Ayu dan keluarga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan. Allah saja dapat membalas kebaikan beliau. Thank you Kak Ayu!



Misya : Rezeki dapat jumpa orang baik-baik.

Pak Udaku tercalon dalam pemilihan Parti Bersatu

Salam. Oopss bukan nak story pasal politik ya. Just nak share one of my uncle (adik ayah saya) which kami panggil Pak Uda yang aktif dalam Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).  Tak sangka beliau sangat berminat dengan politik sampai tercalon dalam pemilihan Timbalan Ketua Bahagian Wangsa Maju. 


Which one is my Pak Uda? Hehe.. Gambar paling kanan sekali tu lah beliau. Fauzan Dawan namanya. Mana-mana ahli Parti Bersatu tu tolonglah undi beliau nanti. Wakaka.. Boleh tak gitu? For your information, saya tak join mana-mana parti politik pun. Tapi bila ada ahli keluarga yang aktif terlibat ni, tak salah kot bagi support. Lagipun Pak Uda saya ni memang antara yang sentiasa ambil tahu keadaan masyarakat setempat especially isu tanah di Kampung Baru, Kuala Lumpur. 

Apa-apa pun all the best to my Pak Uda. Disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan yang tengah berlangsung ni, pemilihan ni ditangguhkan rasanya. Tak kisah kalah atau menang, moga Pak Uda dapat berbakti kepada rakyat setempat sebaik-baiknya nanti. Good luck!



Misya : Tak sokong mana-mana parti politik.

Bos saya masuk TV3 Suara Konsumer - Mesin Jual Air

Salam. Wow baru-baru ni my boss Mr. Shanmugam masuk TV3 untuk rancangan Suara Konsumer berkaitan topik Mesin Jual Air. Tau kan Mesin Jual Air tu apa? Ala yang korang selalu jumpa kat kaki-kaki lima depan kedai ada mesin air, masuk 10sen boleh dapat 1 liter air mineral tu. Biasanya students or foreigner yang suka beli air dari mesin-mesin ni. So sebagai pengguna, uols kena tahu mesin jual air tu selamat ke tak. Camne nak tahu? Makesure ianya berLESEN under Kementerian Kesihatan Malaysia. So, team Suara Konsumer hari tu datang office saya untuk interview my boss berkaitan lesen Mesin Jual Air ni. 

Last week slot ni dikeluarkan. Proud of you Encik Shan! hehe.. 

Terbaiklah boss bagi explanation. Tepat, padat dan jelas. huhu.. 

Kelihatan beberapa Pegawai Kesihatan Persekitaran dari Jabatan Kesihatan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur & Putrajaya buat operasi menyita mesin-mesin jual air yang tidak berlesen. 

My friend, Kak Ecot pun masuk TV! Cayalah kak Ecot. Hehe.. Glamour gitew..

Contoh mesin jual air yang disita kerana beroperasi tanpa lesen. So buat pengusaha-pengusaha mesin ni, pastikan uols melesenkan mesin masing-masing sebelum beroperasi. Dah beli mesin mahal-mahal tapi tak berlesen, kena sita, kan dah rugi?





Ni sedikit sedutan yang sempat saya rakam masa Mr. Shan ditemuramah. Actually secara ringkasnya why kena beli air dari mesin yang berlesen? Sebab bila berlesen means, mesin tersebut diselenggara dengan baik. Kebersihan, keselamatan dan kualitinya lebih terjamin. Sebelum dilesenkan, sample air akan diuji dari segi kimia, mikrobiologi, fizikal dan tahap radioaktif terlebih dahulu di Jabatan Kimia Malaysia. So uols if nak beli air dari mesin-mesin ni, makesure ada lesen KKM yang masih valid tau. 

Selain Mesin Jual Air, terdapat juga produk lain yang perlu dilesenkan iaitu ais, air mineral dan air minuman berbungkus. Basically our team incharge untuk semua lesen-lesen ni. Dan saya sendiri incharge untuk permohonan lesen ais. Tanpa lesen, mesin or kilang anda tidak dibenarkan beroperasi ya! Tindakan enforcement boleh dikenakan kalau ingkar. But apa-apa pun untuk info lanjut uols boleh visit http://fsq.moh.gov.my atau Pejabat Kesihatan Daerah berhampiran untuk memohon ya!


Info-info lain berkaitan keselamatan dan kualiti makanan boleh visit fanpage Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan



Misya :  Jangan main mesin kuda.


Teruja dengan Homemade Icecream by Creamade Creation

Salam semua. Anda peminat aiskrim? Atau teringin nak belajar cara nak wat aiskrim homemade sendiri? Just want to share with all of you, salah 1 produk aiskrim homemade, diasaskan oleh rakan saya, Kak Saadah Mastura iaitu Creamade Creation. Beberapa bulan lepas saya bertuah diberi peluang untuk review one of their new product which is aiskrim berperisa Candy Bubblegum. 

Comel tak saya? Eh silap! Comel tak aiskrim yang saya pegang tu? hehe.. Itulah dia aiskrim Candy Bubblegum. New flavour, baru je launching by Cremade Creation. Actually Creamade Creation ni memang sentiasa bereksperimen dengan flavour-flavour baru yang lebih inovatif mengikuti citarasa rakyat marhein zaman sekarang. huhu. 

Untuk Candy Bubblegum ni seriously sangatlah sedap! Bau dia sangat wangi dan menyelerakan. If uols pernah makan chewing gum, ala-ala gitulah bau dan rasa dia. But this one lagi super yummy!

Thank you founder Creamade Creation sudi bagi saya rasa aiskrim Candy Bubblegum ni. For those yang interested untuk dapatkan aiskrim ni boleh visit fanpage Creamade Creation atau singgah IG dorang di SINI. Ada servis penghantaran tau. If yang nak wat biz sendiri boleh join class belajar wat aiskrim bersama-sama dengan founder. Even kalau anda ada nak wat any event pun boleh dapatkan servis Creamade Creation ni. 


Packaging dia pun menarik. Tak sarat sangat but still menarik minat untuk customer beli. So jangan lupa contact fb or IG Creamade Creation untuk dapatkan aiskrim ni. Selain Candy Bubblegum ni ada lagi flavour-flavour yang lagi super sedap. 

Comel kan? huhu..


Abaikan muka excited saya ni. Haha.. Makyong teruja bila dapat aiskrim free!


Misya : Support bisnes kawan-kawan.



Thursday, March 26, 2020

Resipi Sambal Belacan Paling Mudah!

Salam. Haa mana yang bosan duk kat uma tu, sebagai menambah perisa dalam makanan, why not buat sambal belacan ni ha. Anak-anak dara tu daripada duk terperap dalam bilik main fon atau tengok drama Korea je, meh belajar wat sambal belacan. Ada juga manfaat, ye dok? huhu. Actually saya pun sebelum ni takdelah pandai sangat wat sambal belacan. But 1 day tu saya gi uma arwah nenek di Selayang which Mak Andak saya yang jaga that house hidangkan nasi dengan pelbagai lauk plus sambal belacan. Disebabkan kesedapan sambal belacan Mak Andak saya ni, terus tanya resipi camne beliau buat. Senang bangat rupa-rupanya. Tak perlu tumbuk-tumbuk pakai lesung batu, even belacan pun tak payah bakar! Yang penting cukup bahan dan juga blender!  




Bahan-Bahan

Cili Merah (2 biji)
Cili Padi (10-12 biji)
Belacan (1 sudu kecil)
Asam Jawa (1 sudu besar)
Air (1 cawan)
Sedikit garam dan gula


Kaedah Membuatnya

1. Campurkan kesemua bahan dan kisar sampai hancur. Siap! 

Hehe senang je kan? Nak sedap dan padu lagi bolehlah perahkan limau nipis. But kalau asam jawa letak lebih sedikit, dah ok dah rasa masam nya tu. If rajin, masaklah tomyam, goreng telur dadar, makan dengan nasi panas-panas dengan sambal belacan ni, confirm terangkat! Takyah gi kedai tomyam dah. Ok? Selamat mencuba..



Misya : Kecik-kecik selalu kena ugut mulut nak kena cili sebab suka menyampuk cakap orang tua.

Food Technologist || Work from Home vs Work at Office

Salam. Saja nak share 1st day Perintah Kawalan Pergerakan hari tu saya kena datang kerja. Kami work from home ikut jadual memasing. So disebabkan saya pregnant, so bos bagi saya jadual giliran work at office 2 hari terawal. After that saya boleh proceed work from home sampai bersalin. Almaklum due date semakin dekat. So my bos taknak merisikokan saya dan baby. Tq Puan Noraliza, my Timbalan Pengarah for consideration. But after day 1, petang tu dia whatsapp, no need to come to office anymore. Boleh work from home terus. Yeayy! Tq again Puan Noraliza! Moga Dipermudahkan urusan Puan Liza sekeluarga.

Saja selfie @cubicle. Agak sunyi sepi office but still ada beberapa officemate datang siapkan tugasan. Walaupun kami ni bukanlah kategori frontliner yang berhadapan dengan pesakit Covid19, tapi peranan kami juga penting untuk pastikan bekalan makanan kepada rakyat berada dalam keadaan bersih dan selamat. Import eksport makanan masih berjalan. Premis-premis makanan masih beroperasi walaupun hanya buat take away and delivery services. So tugas kami kena monitor semua ni so that rakyat dapat menikmati makanan di rumah tanpa was-was. 

Siap sempat organize meeting lagi! Social distance tetap jaga tau. Thank you ahli mesyuarat yang sudi hadir. Penting meeting ni sebab ni last day saya datang office untuk settlekan permohonan lesen ais yang dah complete but still need endorsement by committee. Alhamdulillah selesai..


Walaupun tak perlu gi office dah, but kat rumah still standby dengan laptop in case office perlukan anything. With husband, kami work from home. Sambil mengunyah kudap-kudapan Puding Buah Pic (resipi saya share semalam boleh tengok SINI). Diharapkan buat mereka yang perlu bertugas especially frontliner yang bertungkus-lumus memastikan rakyat Malaysia bebas daripada virus Covid19 ni dipermudahkan segala urusan. Jasa kalian tidak terbalas. #salute



Misya : Stay at home.

Wednesday, March 25, 2020

Mimpi ngeri jadi kenyataan! Bila anak start conteng dinding...

Salam. Huarghhh mimpi ngeriku akhirnya menjadi kenyataan! Time Perintah Kawalan Pergerakan ni lah pulak my daughter Erina menyerlahkan lagi bakat melukisnya ke permukaan dinding dan almari. Waduh-waduh bosan sangat ke anakku? Mommy tinggal kejap je pi mandi, sekali keluar bilik air, terkejut mommy tengok dinding dah berconteng dengan crayon! Warna merah pulak tu...! Patutlah senyap je.. Biasanya dia ketuk-ketuk pintu bilik air panggil mommy. Aduhailah anak..

Mengucap panjang mommy nak oii... Termarah jugalah. Nasib baik tak terberanak. haha. Almaklum saya ni jenis OCD, pantang tengok dinding kotor camni. Rasa serabut. Saya suh dia lap balik. Dia tahu saya marah, dalam diam dia pi amik kain kat dapur nak lap dinding tu. Ermm tak jadi mommy nak marah. 





Mommy mengadu kat daddy. Huhu.. Tapi daddy stay cool. Just tunjuk dan pesan kat Erina jangan conteng lagi. Sambil bagi drawing paper untuk Erina conteng. And daddy pun ambil kain dan wet tissue tolong bersihkan kesan contengan. Fuh nasib baik semua boleh hilang. Lega... Kalau tak, jenuh jugalah nak kena cat or kikis kesan crayon tu. Thanks suami yang memahami.. Apa-apa pun ni semua akan jadi kenangan. Normallah kan budak-budak. Daya kreativiti dorang sangat tinggi. Nak try sume benda. Cuma as parent, kena handle dengan sebaik mungkin.

Misya : Baru sorang anak tu.

Resipi Puding Buah Pic Mudah dan Sedap

Salam. Uols tengah watpe tu? Mesti ada yang start kebosanan dok umah je kan? Saya nak kata bosan tu takdelah, tapi sejak work from home ni, tetiba nak try beberapa resipi masakan. Almaklum takleh makan kat luar, so kenalah masak atau buat sendiri. Belek-belek resipi yang tersimpan dalam facebook, terjumpa resipi puding buah pic ni. Kebetulan bahan-bahan semua ada di dapur. Makan sejuk-sejuk sedap ni!



Bahan-Bahan

1 peket agar-agar
1 tin buah peach/pic
1 tin susu cair
1 cawan gula
6 cawan air termasuk air buah peach dalam tin
1 sudu tepung jagung (bancuh dengan sedikit air panas)
1/4 cawan sunquick (orange/campuran mango)
Sedikit esen vanilla
Sedikit garam 


Kaedah Membuatnya

1. Masak agar-agar dengan 5 cawan air sehingga mendidih dan berwarna jernih. 
2. Then masukkan gula, kacau hingga gula larut sepenuhnya. 
3. Masukkan air buah pic (asingkan siap-siap buah pic dan airnya) dan sunquick. Kacau sehingga sebati.
4. Next masukkan susu cair, esen vanilla dan sedikit garam. Sambil-sambil tu potong buah pic ikut bentuk diingini dan susun dalam tray/bekas/loyang.
5. Last sekali masukkan tepung jagung yang telah dibancuh. Kacau lagi sehingga sebati dengan api perlahan.
6. Agak-agak dah cantik elok kesemua bahan, bolehlah tuang sedikit demi sedikit ke dalam tray/bekas/loyang yang dah disusun buah pic tadi. 
7. Simpan dalam peti ais untuk disejukkan. Dah sejuk, bolehlah dihidangkan sebagai dessert or kudap-kudapan sewaktu kebosanan. hehe..

Tambahan : If nak lagi kuning, boleh letak sedikit pewarna kuning.




Disebabkan ni 1st time saya wat puding ni, saya terus tuang bancuhan tu dari periuk terus masuk dalam bekas lalu mengakibatkan buah pic yang saya dah susun cantik-cantik tu lari dari landasan dan ada yang terapung. huhu.. But still sedap sedap dimakan walaupun kejadiannya susunan buah pic caca-marba. Sebagai pengajaran, tuang sikit-sikit guna senduk ya!



Apa-apa pun the most important thing is when your husband suka! Sampai samakan rasa kesedapan puding ni macam kat hotel katanya. hehe.. Alhamdulillah.. Sejuk hati mendengarnya. 

Inspirasi resipi : SINI



Misya : Air tangan isteri tak sama dengan air tangan orang lain.




Friday, March 6, 2020

Terapi Guasa Membongkar Segala Penyakit?

Salam. Agak lama saya tak update tentang any product kan? Baru-baru ni saya dapat order daripada one of my aunty nak order Guasa Board from Elken. Siapa yang follow saya dari dulu mesti tahu I'm one of the Elken Distributor long time ago. Now dah tak berapa aktif sangat. But kalau ada customer nak kirim beli barang, saya just bantu ambil order dan company yang akan deliver produk tu. Ok kali ni nak share sikit tentang one of produk Elken yang comel lote ni tapi sangat berguna untuk orang yang pentingkan kesihatan. Which is Guasa Board (Papan Guasa). Tak pernah dengar tentang benda alah ni? Haa jom baca explanation kat bawah ni.
Guasa ni kecil comel je. Nak bawa ke mana-mana pun senang. Boleh selit dalam poket juga. Bese customer saya kalau nak order mesti sebut 'tanduk kerbau'. haha. Sebab memang diperbuat daripada tanduk kerbau pun. Unik kan? 

So dengan papan tanduk kerbau ni maka zaman dahulu terhasillah satu kaedah perubatan dipanggil Terapi Guasa. Rupanya dah digunapakai dari zaman Maharaja Cina dolu-dolu. Bila bahagian tubuh digosok dengan papan guasa ni, akan keluarlah bintik-bintik merah. Mengikut kepercayaan lagi banyak bintik merah, means badan lagi banyak toksin. Cuma bukanlah sebagai tanda penyakit dah keluar daripada badan. Guasa ni sekadar salah satu usaha masyarakat dulu mengenalpasti sekiranya tubuh ada sebarang penyakit. 

If uols selalu gunakan guasa board ni secara tak langsung boleh membantu body system berjalan dengan lebih lancar. Saya teringat masa saya ke Vietnam, saya pernah jatuh pengsan akibat pitam (cuaca panas dan kena panjat bukit tinggi untuk visit salah satu temple kat sana). Ada sorang wanita tua yang mengiringi kami tu gosok-gosok badan saya dengan sejenis benda then keluar bintik-bintik merah. After that terus rasa lega dan badan lebih ringan. So bila teringat peristiwa ni terus saya teringat itu adalah terapi guasa rupanya!  





Bukan setakat untuk kesihatan. Malah kalau rajin, boleh juga gosok papan guasa ni ke muka untuk menganjalkan kulit sebab dia membantu melancarkan perjalanan darah. Kira 'iron' muka secara manual la gitu. Yang mana kedut-kedut tu dia kasi tegang balik. Tapi kena selalu buat dan rajinlah. Kalau tak, uols pi la spa ke kan. hehe. Oh ya, if nak kuruskan part-part tertentu macam peha ke, perut ke, lengan ke boleh juga guna guasa board ni. Cuma kena tambah guna slimming gel untuk bantu pecahkan lemak-lemak bawah kulit tu. 

Usually Guasa ni orang gunakan sekali dengan Arosa Oil. So takdelah rasa kesat sangat bila gosok guasa ke kulit. Actualy Elken sendiri ada anjurkan kelas-kelas bagaimana nak belajar mengurut menggunakan guasa board ni. Sebab ada macam-macam teknik boleh digunakan. Uols boleh contact mana-mana stokis Elken yang berhampiran if berminat. Sebab ada juga customer siap buat part time mengurut menggunakan guasa board ni tau. Terapi guasa ni bukanlah untuk mengubati penyakit tau. Nanti uols pi overclaim pula. Ia sekadar alat bantuan nak urut-urut badan. Yela kadang nak pi pusat urut/ upah orang datang urut, berapa plak kena caj kan. So standby je guasa board ni supaya bila-bila masa lenguh-lenguh ke, sakit-sakit sendi ke, bolehlah guna. Harganya? Berdasarkan price terkini (hingga Feb 2020) tak termasuk postage adalah seperti berikut :

Guasa Board : RM50.00 
Arosa Oil RM130.00

If uols jumpa lagi murah di Shopee ke, Lazada ke, berhati-hatilah ya. Takut bukan produk ori atau produk lama yang seller jual. If berminat boleh whatsapp 016-9561764. Saya tak full time meniaga produk Elken ni, If saya terlewat reply tu harap diampunkan ya.. :)


 Misya : Amalkan gaya hidup yang sihat.

Menang like terbanyak di FB!

Salam. Yesterday, after maternity checkup balik office, saya join sesi knowledge sharing atau kat tempat saya dipanggil Sesi Pembelajaran Sepanjang Hayat. One of the topic is about How to use Facebook in Health Promoting. Disampaikan oleh Tuan Huzaifah dari Khalifah Media Networks yang merupakan one of the internet influencer. Salah 1 slot dalam talk beliau adalah setiap peserta kena join 1 games yang dinamakan FB Engagement Test : Status. Every peserta kena post something dalam FB dan tunggu sehingga habis talk untuk kira berapa like yang dapat for that status.


Ahha rezeki baby dalam perut agaknya, saya menang!! Dapat hadiah coklat Cadbury dari penceramah. hehe.. Dalam tempoh tak sampai sejam saya berjaya mengumpul 50 likes untuk posting saya di FB. Alhamdulillah.. Siapa yang jadi my friend dalam FB tu maybe perasan kot status saya tu. hehe

Thank you kepada yang sudi like my status di FB semalam. 

Happy dapat cekelat! huhu.. Nak share hadiah dengan likers tak cukup. Ngehehe.. Saya doakan kalian yang like dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan. Muah3x! :)

Inilah speaker undangan, Tuan Huzaifah. Banyak tips baru yang dikongsikan. Actually saya pernah follow class berkaitan FB Marketing ni. Dengan pengalaman as blogger, modelling dan business tu sedikit sebanyak membantu saya dapat like dengan pantas. Giteww... So korang yang ada bisnes tu sangat-sangat digalakkan belajar tentang internet marketing ni sebab kalau tak uols akan ketinggalan. Dunia sekarang memang ke arah digital which rugi sangat-sangat tak manfaat kan. 

Actually if uols terlibat dalam bagi any talk, seminar, ceramah dan lain-lain, boleh juga gunakan games ni. Menarik selain dapat mempromosikan servis uols juga.


So complete another day menghadiri training for this year. TQ and congratulations Seksyen Modal Insan from my department yang organized this course. 


Misya : Lama tak join like contest di FB. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...