expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, March 28, 2020

Erina nak jadi doktor frontliner Covid19?

Salam. Musim-musim Covid19 ni, anak saya pun dah start kebosanan duk uma agaknya. Kelmarin dia suruh daddy ambilkan mainan doktor-doktor kat belakang rak mainan dia. Mainan tu tak buka lagi sebab masa dapat mainan (hadiah birthday) tu umur Erina baru setahun, so tak sesuai lagi nak bagi dia main. Laa ni dia semakin bijak, dah bosan main toys yang ada, so dia suruh daddy dia bukak mainan doktor-doktor ni.

So beberapa hari ni dia dok bergaya la dengan spec mata dan stetoskop mainan ni. 

Mana lah tahu dah besar nanti nak jadi doktor kan? Boleh follow jejak langkah Mak Dah nya, (Adik husband saya) yang bertugas as doktor di Sarawak sekarang. Antara frontliner yang pi cari orang-orang yang ada close contact dengan pesakit Covid19 di sana. Moga Allah lindungi beliau di sana.

Sukalah tu mommy and daddy puji-puji dia comel. Tersenyum simpul gitu. Macam-macam hal anakku ini. Ginilah quality time kami wat sementara waktu Perintah Kawalan Pergerakan ni. Layankan aje..

Ok gaya doktor dah ada tu. Huhu. Tak kisah lah nak nanti dah besar nak jadi apa as long as komited whatever you do. Bagus juga jadi doktor, boleh rawat mommy and daddy nanti if kami sakit. hehe..



Misya : Pernah bercita-cita nak jadi doktor pakar mata sebab nak rawat mata my mom.

10 comments :

Nur Asyiqin said... Reply To This Comment

Semoga impian misha dpt dipenuhi erina.. srmoga frontline kite trus kuat..

ShirVen said... Reply To This Comment

comelnya doc junior ni 😍

aienienka said... Reply To This Comment

berjiwa besar erina ni.. ^^

cikguzim said... Reply To This Comment

Comel je...we need more frontline...amen dh bessr nnt suka bantu org sakit ya...done follow blog ni

Elly Matin said... Reply To This Comment

Bagusnya. Anak2 saya nampak sempurna mainan tu hari pertama saja. Haha

Aiman said... Reply To This Comment

waa cita-cita besar ni. pupuk dari kecil lagi.

Hanna Illy said... Reply To This Comment

Comelnya Erina. Semoga berjaya dunia dan akhirat baby!

ejulz said... Reply To This Comment

Comel. Semoga cita2 menjadi doktor tercapai.

ray said... Reply To This Comment

cermin mata tu lawa.

Hanis Amanina said... Reply To This Comment

hehe meh meh jadi doktor mehhh :D

hanisamanina.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...