Erina request pizza tapi makan sosej sahaja!

Salam. Since saya dah pandai wat pizza sendiri, anak sendiri pun dah pandai request nak pizza. Seminggu tu beberapa kali dia sebut nak pizza. Teringat-ingat pizza sis buat hari tu agaknya. Kesian punya pasal, semalam buat lagi sekali pizza. Kali ni sis adjust sikit resipi asal dengan menambah bawang benggala dipotong dadu dan letak extra cheese. Perghhh memang lagi juicy rasa pizza sis!

Erina excited sungguh bila pizza dah ada depan mata. Tak sabar-sabar dia nak makan.

Tapi rupa-rupanya dia aim nak makan sosej je! Macam-macam mommy dia bubuh topping, last-last sosej je dia pilih. Sampai sosej mommy and daddy dia punya pizza slice pun dia rembat! Adoyai la anak macam-macam perangai.. Tak kisahlah janji dia makan. Pizza crust tu dia makan lah juga sampai habis. Topping lain tu saya dan husband lah jadi Alam Flora menghabiskan. Haha..

Our dinner last night. Combine dengan air sarsaparilla, bertambah sedap kami makan feeling-feeling macam kat restoran pizza pula.

Terliur tak tengok pizza ni? Bolehlah cuba resipi pizza mudah homemade di SINI


Misya : Bahan lengkap, semua resipi menjadi.

Comments

Acuyuhan said…
done follow.. nice blog.. follow me back http://acuyuhan.blogspot.com/
nona sani said…
Fuhyoooo, nampak sedapnyaaaa buat sendiriiiiiii...Berapa rm ni satu set.. HAHA..

Thanks info....terasa nak beli Pizza rini.... nak membuat belum rajin, adoii~
ezy.xixii said…
wahh sedapnye pizza!
Jannah Ramli said…
Macam2 lah Erina ni. Ingatkan makan pizza dengan semua topping😂.
Anisa Anuar said…
wahhh nak jugaaakkk


ohh tahniah awak menang birthday giveaway haritu

https://anisa-mylife.blogspot.com/2020/05/keputusan-birthday-giveaway-anisa-anuar.html
adianiez AIDA said…
bertuah betul anak dara sorang tu ye.
puas ibu buat aneka topping, sosej jer dia amik? ha ha ha ha...
agak nyer kalau aida buat gitu, sama kot dgn izzat.
yg lain dia rejek, amik sosej aje ha ha ah ha...

aida ada kepingan roti canai segera.
plan nak jadikan base pizza. pizza roti canai.
terasa teruja tgk gambar misya tu hah.
bahan semua mcm ada jer.
Nurul Shahira said…
Dah serupa pizza hut okeh! Sedapnyaaaaaaa

Popular Posts