Mamee Chef Perisa Lontong Sedap!

Salam. Hari tu ternampak my friend post kat facebook yang dia try makan maggi from Mamee Chef perisa lontong ni. Sis tengok je terliur tapi time tu tengah pregnant so tangguhkan dulu hasrat nak makan maggi. Nasib baik tak craving sangat. Ni dah beranak, sis pun try la maggi perisa lontong ni. Sebab setahu sis brand Mamee ni antara yang sedap compare other brand. For me la. Sebab mee dia kurang sikit rasa wax (lilin) tu, plus tak cepat muak bila makan. Biasa sis makan perisa Tomyam Thai, kali ni perisa lontong pula.

Perisa ni macam kurang dijumpai di pasaran. Maybe baru keluar kot. Entahlah sebab jarang sis beli maggi. hehe..

Untuk perisa lontong ni, disertakan dengan rencah, coconut milk powder dan lain-lain. Mix them together dalam air panas then kacau.

Ginilah rupanya Mamee Chef perisa lontong. Ok rasanya? For me, sedap! Maybe sis memang suka makan lontong, so this is 1st time ada maggi perisa lontong which bagi sis ianya sedap. Ada rasa santan lemak-lemak tu memang sis suka. Uols bolehlah try. Ngam-ngam rasa lemak, pedas, masin.. Nice product la from Mamee. #kipidap



Misya : Sebulan sekali je makan maggi mee.

Comments

  1. maggi perisa lontong?
    hmmmmm mcm2 idea mamee ni kan.
    pe yg boleh. pe yg tekak malaysia, semua dijadikan perisa mee segera nyer :)
    tak pernah jumpa lak perisa lontong ni, misya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts