My OOTD for Syawal PKP

Salam. Macam biasalah hari raya mestilah pakai baju raya. Barulah feel raya. huhu. But kali ni sis pilih baju simple je. Almaklum dah anak dua ni baju kena simple dan selesa dipakai. My favourite design of course peplum kebaya. Sis beli baju ni beberapa bulan yang lepas. Konon-konon nak pakai time gi keje after bersalin 2nd baby nanti. Gara-gara PKP, tak dapat nak shopping baju raya, so sis gunalah baju ni which sis beli via online from Meamass Empire. Memang favourite sis baju peplum kebaya fishtail from Meamass ni sebab design dia terletak elok dan kain pun sedap dipakai. Yang penting baju-bajunya breastfeed friendly but still looks elegant.


Masa dalam pantang memang sis berpantang betul-betul to ensure dapat kurus balik. And I got back my weight sebelum pregnant. Hehe.. Kalau tak mahu tak muat baju ni.

Sis gayakan dengan tudung from Galeri Ariani which sis beli from my officemate. Pun dah beli lama but tak pernah pakai. Ngam-ngam pula warnanya dengan baju sis. Plus, kebetulan husband pun ada beli baju Melayu last year warna lebih kurang but pernah pakai sekali je. Okla jimat takyah beli baju baru lagi.





Tengah dok posing-posing, anak photo boom mommy nya! haha..

Oklah kan? Janji ada baju raya untuk sesi outfit of the day (OOTD) sempena Syawal PKP ni. Selamat Hari Raya!

Boleh visit IG Meamass Empire untuk shopping baju cantik-cantik yang sesuai untuk any occasion with affordable price.



Misya : Lama tak pi photoshoot.

Comments

Jannah Ramli said…
Design simple tapi cantik bajunya.
Han Hanni said…
Selamat hari raya maaf zahir batin
adianiez AIDA said…
terbaik la.
dpt berat yg diidamkan.
aida lepas beranak 2 org, ok lagi, ngam.
lepas anak 3, hingga kini, out dah :) ha ha ha ha...

Popular Posts