Semperit Gebu Gebas by Kak Pah

Salam. Sedar tak sedar dah nak raya yer? Cuma this year beza raya nya sebab ada PKP. But for me, raya tetap raya walaupun tak dapat balik beraya ke rumah parent. So, kuih raya wajib kena ada. Wat kudap-kudapan nanti. Ada yang saya wat, ada yang dibeli. Salah satu saya beli adalah biskut semperit ni.

To be honest, this is semperit super gebu pernah saya makan! Serius tak tipu. Beli from Kak Syifa, one of rakan setugas di KL. Sanggup anta sampai depan pintu nak bagi saya rasa semperit gebu gebas hasil tangannya. Ternyata memang seperti yang diwar-warkan, memang gebu gebas! 

Husband saya yang tak berapa gemar biskut raya pun puji semperit ni 'PADU'! Silap-silap belum sampai raya habis jugak ni. Patutlah Kak Pah kata tak cukup nanti order sebekas je. Haha.. 
So korang wat kuih raya tak tu? Nak order rasanya tak sempat dah. Almaklum kurier servis pun sangat pack. Plus nanti hancur je biskut raya tu. Apa-apa pun, stay at home tau. Selamat bersemperit! Eh sorry, Selamat Berhari Raya in advance. 

Misya : Skill masak lauk melebihi skill wat kuih muih. 

Comments

  1. Haisss tengok kueh raya, rindulah pada mak ayah.. hehe

    ReplyDelete
  2. kite tak start lagi buat kue raya, hehe..tunggu hujung2 sikit..hehe

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum..

    Adusss semprit la pulak hmmmm nak g beraya umah xleh pkp sabar je la

    Salam Blogwalking puasa.
    Selamat Berpuasa, Selamat PKPB ya.

    http://iskandarx-society.blogspot.com/
    http://iskandarx.blogspot.com/
    https://melayupress.wordpress.com/
    https://twitter.com/iskandarX

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts