Chocolate Moist Cake bertukar menjadi Chocolate Larva Cake kerana Erina!

Salam. Baru-baru ni teringin nak makan chocolate moist cake. Sis ni takdelah pandai sangat buat cake. So belilah tepung kek coklat segera dari Shopee. Bagusnya tepung ni semuanya disediakan termasuk topping dan chocolate rice untuk hiasan kek. Tapi bila dah siap, tetiba Chocolate Moist Cake tu bertukar menjadi Chocolate Larva Cake. Potong je, terus mengalir toppingnya macam gambar kat bawah ni.



Asal-asalnya kek ni bentuk dia biasa je. Tapi mungkin kerana tengah kek ada lekuk sedikit dan anak sis si Erina yang sangat ringan tulang telah menabur chocolate rice di kawasan tengah kek sahaja menyebabkan topping tu mengalir deras lepas kek dipotong.

Ginilah rupa asal kek coklat moist sis.

Anak dara sorang ni tetiba rajin masuk dapur tengok mommy dia buat kek, dia pun nak menolong.

Sis kasi chance la kat dia suruh taburkan chocolate rice atas keliling kek. Tapi last-last dia letak chocolate rice tu kat tengah-tengah kek je. Banyak pulak tu! hahaha.. Puas sis pegang tangan dia suruh pusing keliling kek untuk tabur but still tengah-tengah juga dia stop. 

Dah buat salah, sengih-sengih kat mommy ya?


Tengoklah tu wajah notty dia after dah rosakkan kek sis. huhu.. Tapi bagus juga sesekali bagi anak explore benda gini. So dia tahu yang dia makan tu chocolate cake. Mana tahu if dah besar dia minat memasak boleh jadi chef kan?

Takpelah nak, janji boleh makan kek ni. Yang penting rasa kek ni sangatlah sedap. Nanti sis share tepung kek segera apa sis gunakan. Memang mudah dan sedap keknya. 




Misya : Kurang berbakat jadi baker.



Comments

Han Hanni said…
sedap je ni.. makan tak khabar sedar2 tinggal sikit je nanti..

Popular Posts