Raya PKP dengan AyahBonda tercinta...

Salam. Since PM announce dah boleh rentas negeri starting 10 Jun 2020, hati ni memang excited nak balik Seremban, Nismilan rumah my parents. Dah 3 bulan kot tak jenguk dorang. Usually memang at least sebulan sekali balik jenguk but since PKP plus saya pula bersalin 2nd baby, memang tak sabar nak balik beraya walaupun Syawal dah masuk pertengahan bulan. Alhamdulillah masih diberi peluang meraikan Syawal di tahun 2020 ni dengan AyahBonda tercinta. Yang paling best akhirnya my parents dapat jumpa dengan cucunda baru dorang iaitu Dhiya Soffea (BabyS). Kalau tak, dari hari 1st lahir Tok Ayah and Tok Ibu dah sampai Putrajaya tengok BabyS. Kira macam baby PKP la kot because lahir dalam minggu kedua PKP dilaksanakan. huhu.. 

Gambar raya kami tahun ni. Tak cukup korum ni because my lil'sis and her family kat Australia tak dapat balik this year. It's ok memang saya sendiri tak benarkan balik sebab high risk nak travel jauh-jauh di musim Covid19 ni. InsyaAllah next year if semua dah reda dan dipanjangkan usia, then boleh balik beraya sama-sama.





BabyS with her Tok Ayah

BabyS with her Tok Ibu

Baby S with her Poksu


Girls power!! haha..

Ada adik perempuan saya baru cukup korum 'girls power' nih. huhu

My parents with their 'cucu's...

Ok kami dah nak balik. Acara wajib lah Atok-atok mesti nak kiss cucu dulu.

Tok Ibu pun nak kiss juga.. BabyS dah start meragam penat asyik bergambar agaknya. hehe

Inilah kenangan Raya PKP kami. Alhamdulillah kami semua sihat. Even sampai je rumah my parents, terus mandi sebelum bersalam-salaman. Patuh SOP ya! huhu.. Apa-apa pun always #staysafe ya buat yang pulang beraya di kampung. #kitajagakita



Misya : Jasa ayah ibu tidak terbalas.


Comments

ZaridaIshak said…
seronok yer dapat jumpa parents....
Sama dengan abang Naim yang baru balik baru-baru inin selepas Perdana Menteri umum boleh rentas negeri. hehe
Fiza Aizzawa said…
Seronok kan dpt jumpa family..
ShirVen said…
alhamdulilah, akhirnya dapat berjumpa berhari raya bersama parent kan. selamat hari raya, masih dlm bulan raya kan 😁
Misya said…
Syukur Alhamdulillah.. :)
Misya said…
Tula happy sangat..
Misya said…
Hehe Selamat Hari Raya juga
Warisan Petani said…
Alhamdulillah dapat berjumpa ibu bapa sempena syawal PKP ini
ezy.xixii said…
best kan akhirnya dpt jumpa mak ayah.. =')
aidilfitri fasa 2 gituuu.. haha
Jannah Ramli said…
Selamat hari raya, Kak Misya. Mesti happy sangat finally dapat balik kampung.

Popular Posts