Tular lagi ikan keli diberi makan babi

Salam. Agak pelik beberapa hari ni viewer posting saya tentang Cara Memilih Ikan Keli Halal atau Haram naik mendadak. Walhal entry ni dah lama since tahun 2011. Bila check whatsapp group family saya baru faham kenapa. Memang tiba-tiba viral semula tentang ikan keli yang diternak telah diberi makan daging babi. Siap ada video lagi. Erk! Saya jangan kata babi, ikan keli pun memang saya tak makan! hehehe.. 


Maybe that's why ramai yang cari kesahihan berita ni so carian tentang ikan keli ni tersangkut kat entry saya ni. Hingga hari ni, entry ni paling tinggi di view. 


But sejauh mana kebenaran tentang benda ni, wallahualam. Berhati-hati jela nak makan apa pun. Banyakkan berdoa supaya tak terjebak memakan benda yang haram atau syubhah. Dan kalau boleh elakkan makan langsung lagi bagus. If pandai ternak sendiri lagi-lagi lah baguih! 


Misya : Tak makan semua jenis ikan yang mempunyai bentuk seperti ikan keli .


Comments

Warisan Petani said…
Ada tenguk video ni kat wsp.
Jannah Ramli said…
Saya pun tak makan ikan keli.

Popular Posts