Bekalan face mask dan sanitizer kepada semua staf

Salam. Since PKP dilaksanakan, rakyat Malaysia sememangnya dah mula praktis norma baru dalam life memasing. Antaranya pemakaian face mask dan hand-sanitizer bagi mengekang penularan wabak Covid-19. Pengurusan department di office saya pun tak ketinggalan membekalkan face mask dan hand-sanitizer kepada semua staf di office. Terima kasih admin! Almaklum kami ni banyak deal dengan visitor yang datang ke Pejabat. Ke sana ke sini.. So amat penting ada both item ni. Dah beli  sendiri punya pun kadang terlupa nak bawa. So syukurlah office dah sediakan siap-siap.


So everytime keluar meeting / pi toilet / solat / after lunch senang nak sanitize tangan sendiri. 


Hope norma baru ni diteruskan sampai bila-bila sebab it's good actually bila people amalkan good hygiene practices. Yang jenis hat pengotoq tu pun bolehlah ubah attitude jadi pembersih. No more batuk or bersin without face mask sesuka hati. Tangan pun always bersih bila nak pegang apa-apa. But of course kita semua berharap Covid-19 dihapuskan dengan segera. Tahniah buat frontliners yang bertungkus-lumus mengekang jangkitan Covid19 sempai Malaysia become antara negara terbaik menanganinya. So, jangan lupa pakai face mask dan sanitize your hands always ok!


Misya : Kebersihan sebahagian daripada iman.

Comments

  1. Bagusnya pihak pengurusan sediakan face mask & hand sanitizer untuk semua staf.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. untung ada pihak pengurusan yqng sediakan mask & hand sanitizer untuk semua staff camtu.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah. opis kami sediakan semua untuk staff. tapi untuk kegunaan time kerja je la. tak leh bawak balik mask ke rumah. ni pun dah membantu staf nak bekerja dengan selesa dan selamat

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts