French Creme Brulee Sofuto by Family Mart, perfecto!

Salam. Sebelum ni bila Family Mart launching apa-apa produk aiskrim, saya wat tak tahu je. Maybe sebab tak kena dengan citarasa saya kot. Hehe. But now Family Mart keluarkan aiskrim new flavour yang diberi nama French Creme Brulee Sofuto. Fuh tersasul-sasul juga nak menyebutnya. Hehe. So mendengar namanya dan melihat rupanya dalam gambar, wat sis terus teringin nak rasa. Kebetulan lalu depan Family Mart maka singgah sat beli 1 aiskrim Brulee ni. 


Comel je kan size dan rupa dia? Harganya RM3.90 agak tinggi sedikit berbanding aiskrim sepertinya but for sure ada sebab kenapa.

Tengok je pun dah wat sis terliur. Then dia punya aroma aiskrim pun wat sis melting.


Ok sedap ke aiskrim ni? Honestly sis suka aiskrim ni! Sedap! Berperisa coffee tapi sangat light which memang sis suka sebab sis bukan penggemar coffee. Ada taburan caramel powder, then sweetness level dia pun sederhana. Konnya yang berperisa coklat dan rangup tu pun melengkapkan lagi rasa aiskrim French Creme Brulee Sofuto ni.

Disebabkan kesedapan aiskrim ni tak sampai 5 minit sis dah habiskan! Patutlah ramai suka aiskrim dari Family Mart ni. Not sure other flavour but this one memang sedap. Cute aiskrim yang senang didapati daripada mana-mana Family Mart. So sis bagi 5/5 bintang! Perfecto!



Misya : Feeling-feeling  makan aiskrim di oversea.



Comments

  1. Tak try lagi ni padahal family mart bawah opis je. sebab?tgh minggu kawal gula. tggu cheat day nanti kami serbu

    ReplyDelete
  2. alamak... sekali tengok macam sedap sangat nie. nak cari kat mana lagi nie

    ReplyDelete
  3. Ramai kata sedap, tapi belum berkesempatan nak rasa..

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts