Laksa dan Nasi Ayam Berempah Sedap Bawah Pokok di Putrajaya

Salam. For thos yang suka makan laksa Utara atau Laksa Sarawak, bolehlah singgah ke salah satu kiosk bawah pokok di Presint 3 Putrajaya antara Menara Prisma dan Perbadanan Putrajaya. Disebabkan port ni kat bawah office saya je maka selalu jugalah lepak makan di sini. Pagi hari ada nasi lemak dan kuih muih. Dari segi rasa not bad bagi penggemar laksa. Kuahnya pekat cuma kena request kat tauke kedai supaya hidangkan panas-panas baru kick. huhu

Laksa Sarawak - biasa orang letak udang tapi sini digantikan dengan ayam bersaiz besar. Puas lah makan.

Saya biasa order nasi ayam penyet atau ayam goreng berempah. Terbaik ayamnya sebab digoreng garing-garing dan dihidang panas-panas with sambal yang sedap. Kira lunch hour if no idea nak makan apa, sinilah kami lepak.

My sweet friend Kak Riz, always menemani if ajak makan breakfast or lunch. Yela hadap kerja je bosan juga sesekali ngeteh jap. huhu. Tauke kedai ni pun baik hati kadang beli kuih dia siap bagi extra. huhu. Anyone if lalu tempat ni try lah singgah. Comel je kiosk nya macam pondok kecil di bawah pokok. Nyaman je rasa. Tapi weekdays memang ramai lah sebab staff gomen area situ serbu tempat ni. Weekend saya tak pasti buka ke tak. If lalu, buka then boleh singgah.


Misya : Jangan mengular time kerja.

Comments

  1. Laksa kalau mkn panas2 pastu kuah pekat pulak..mmg layan fuh! tiber je teringin pulak hahaa :D

    ReplyDelete
  2. Pesanan paling last tu bagus hehe

    ReplyDelete
  3. sedapnya.. kadang2 food yang kedai biasa2 gini lagi sedap dari restoren2 hipster kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts