Fall in love with Lovita Skincare

Salam semua. Pernah dengar tentang produk skincare Lovita tak? Tak pernah?? Hehe ok-ok takpe sebab sis pun tak pernah dengar sebelum ni. Hehe. But after sis berkenalan dan try menggunapakai this product dalam beberapa hari, sis terus fall in love. Which product ni serasi dengan kulit wajah sis. Mana sis dapat this product? Actually baru-baru ni sis mencuba nasib dengan attend sesi casting pencarian model Lovita. So as appreciation, Lovita menghadiahkan sis dua produk killer dorang which is Pitera Essence dan XO Booster. Memang sis excited lah nak pakai sebab kebetulan toner sis kat rumah pun dah nak habis and memang sis tengah mencari-cari serum yang sesuai dengan kulit. Almaklum faktor usia ni memang kena extra effort sedikit untuk menjaga kulit wajah.

Nak tahu, produk Lovita ni actually berasal daripada France tau. The best part bahan utama yang digunapakai dalam produk Lovita ni menggunakan Pitera. Biasa dengar tentang Pitera? Pitera ni terhasil melalui penapaian beras dalam suhu bilik which mengandungi asid amino, vitamins dan minerals yang sangat bagus untuk kulit. Usually kalau nak beli produk yang ada Pitera ni mahal harganya. Antara produk terkenal menggunakan Pitera adalah SKII but now Lovita mengeluarkan produk berasaskan Pitera dengan harga mampu milik. Yes!

First of all saya nak story tentang Lovita Pitera Essence which nak senang kita panggil toner (penyegar). After cuci muka boleh apply this toner untuk bersihkan liang pori yang tersumbat. Bila liang pori dah bersih, maka senanglah segala khasiat dalam Pitera Essence ni diserap oleh kulit. Sis pakai toner ni rasa fresh je muka sebab semua kotoran dan sel-sel kulit mati di wajah sis telah disingkirkan. 

Next, sis apply pula XO Booster Serum ni kat my skin which function utamanya adalah bertindak sebagai agen penggalak supaya kulit lagi mudah dan cepat menyerap vitamins dalm minerals yang dibekalkan oleh pitera. At the same time XO Booster ni juga akan melawan radikel bebas yang always mengacau kulit supaya tak cepat tua. Giteww.. So siapa amalkan XO Booster ni akan kelihatan awet muda. 

For those yang tercari-cari skincare yang berkualiti tinggi dengan harga yang rendah bolehlah cuba Lovita ni. Sis dah cuba and combination this 2 products membuatkan sis dah mendapat hasil yang positif  walaupun tak sampai seminggu sis amalkan. Alhamdulillah. Tu yang sis share kat sini kot-kot uols memang mencari produk penjagaan kulit yang sesuai. Mana nak dapatkan? Boleh visit their IG @lovita.hq for further information.

How to use this both products? Sis ada share dalam my youtube channel @Marvelous Misya dengan explanation yang lebih details. Orite, mohon juga rakan-rakan doakan sis ada rezeki terpilih dalam Pencarian Model Lovita. Thank you sangat-sangat atas support dan doa anda. :) 



Misya : Sangat berhati-hati dalam pemilihan produk kecantikan. 

Comments

  1. wah cam best jerk produk ni.. firstime dgr jenama ni.. leh cuba nanti..

    ReplyDelete
  2. Bagus produk ni.
    Singgah
    Salam kenal
    Saya baru belajar blog
    ini blog baru saya : https://www.templateppt.eu.org/

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts