Hari Keselamatan Makanan Sedunia 2020

Salam. Baru-baru ni on 3rd September 2020, sis terlibat dengan Majlis Sambutan Hari Keselamatan Makanan Sedunia 2020 dan Pelancaran Garis Panduan Pengiklanan Makanan. Like usual, sis ditugaskan sebagai usherer VVIP. Last year event yang sama di E-Curve, Damansara sis usherer YB Menteri Kesihatan lain, this year usherer YBMK lain pula. Next year? Hehe wallahualam. Ok bukan nak story pasal politik ya! 


Back to the story, event World Food Safety Day tahun ni dibuat dengan cara sederhana mengikut norma baru. Tetamu pun limited, duduk jarak-jarak, kena pakai mask all the time. Gambar atas tu dah habis acara tau. hehe..

Pemilihan urusetia /petugas pun sangat limited. Maybe sebab guests pun tak ramai so need urusetia ramai-ramai. Rezeki kali ni masih terpilih untuk bertugas sebagai usherer lagi sekali. Yela, dok office je kadang bosan juga. hehe..


Beginilah suasana event WFSD kali ni. Di Dewan Serbaguna KKM, Kompleks E, Putrajaya.


Hikmahnya event kali ni bila tetamu tak ramai, memudahkan tugas kami para urusetia. Majlis pun smooth je.. But this is the first time majlis KKM melibatkan Live Streaming dengan 15 buah negeri seluruh Malaysia which takde Kementerian lain pernah buat rasanya. Huhu..

Acara launching berjalan dengan jayanya. Syukur Alhamdulillah..


Nampak siapa tengah berucap kat belakang tu? Our YBMK laa. hehe.. Dato' Sri Dr. Adham Baba. Sepatutnya hero Malaysia, Tan Sri Dato' Sri Dr. Noor Hisham bin Abdullah pun join sekali tapi tak dapat hadir. Kalau tak mesti ramai berebut nak selfie dengan beliau.





Sempoi ja YBMK ni. Cuma sis tak sempat nak ajak bergambar dengan beliau. Nak tahan, segan pula. hehe.. Takpalah janji dapat jumpa depan mata dan mengenali, this is my Minister.


 

Ok dah habis acara, kami kasi pulun lah bergambaq! haha..

Inilah team kami.. Berempat jadi usherer lead by Nida, sebelah sis.





Kami hanya sempat bergambar dengan Dato' Dr. Rohaizat yang dah bersara tapi dipanggil bertugas balik di KKM bagi membantu menguruskan kes Covid-19.

TQ Dato' sudi luangkan masa snap gambar dengan kami.





Happy World Food Safety Day!!


Ok tahniah to my division, Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan for organizing this sweet and simple event. To all my friends here, always utamakan keselematan makanan dan elakkan keracunan makanan ok!



Misya : Pantang tengok dapur kotor.


Comments

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts