Kisah Dhiya Sherina dan bendera Malaysia

Salam. Bila anak sendiri dah kenal bendera Malaysia.

Erina : Mommy, Daddy!

Mommy/Daddy : Yes?

Erina : Malaysia!! Many.... Malaysia!

Begitulah every time apabila kami ternampak bendera Malaysia di mana-mana. Kebetulan bulan Ogos dan September ni bulan kemerdekaan dan Hari Malaysia, Jalur Gemilang berkibar di mana-mana sahaja. So, melayanlah kami ragam Erina. Kalau 10 kali nampak, 10 kali lah kena jawab benda yang sama. haha..




Actually dia tak tahu pun itu adalah "bendera". Dia hanya tahu benda ni dipanggil 'Malaysia'. Even nampak dalam TV pun dia panggil Malaysia. 




Its okey la anak, as long as kamu tahu Jalur Gemilang yang megah berkibar tu adalah 'Malaysia' pun dah wat mommy and daddy rasa bangga. One day nanti kamu akan tahu bahawa Malaysia adalah negara kita tercinta dan sentiasa sematkan cintakan tanahair kita. 

Happy National Day (31st August) and Happy Malaysia Day (16th September)!


Misya : Malaysia is Septemberian like me?

 

Comments

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts