Tealive versi Gula Aren Edisi Terhad Petronas

Salam. Sis ni antara peminat tegar Tealive tapi tiap kali gi tealive takdak lain sis mesti order Red Bean Boboa Milk Tea. But hari tu singgah Petronas Presint 16, Putrajaya ada Tealive. Nampaklah poster promo produk terbaru tealive limited edition hanya di Petronas. Untuk produk ni, tealive menggunakan Gula Aren a.k.a Gula Nipah ala macam gula kabung gitu. Nampak menarik so this is my first time derhaka tak beli air biasa sis beli. hehe..


Masa nak order tu sis boleh tanya manis ke tak? Sah-sahlah manis sebab dia gunakan Gula Aren ni! hahaha... Tapi sis request untuk kurangkan amount gula yang digunakan sebab memang sis tak suka manis-manis sangat. Sis order Original Pearl Milk Tea Dengan Gula Aren.


Ok dah dapat!


Sebelum minum ambil gambar dulu. haha. Then goncangkan sampai keseluruhan minuman sebati. Shake shake shake uolsss!

Tiber posing dengan air tak bukak mask kan? Ikut SOP la kononnya tu. hihi.

Orite my comment is this is my last order for this flavour. huhu kejamnya! Bukan tak sedap, still sedap but walaupun dah minta less sugar but still manis melekat tak macam Red Bean Milk Tea yang sis beli selalu. So sorry tealive.. But for those yang dah rasa and you like it, it is okey. :) As conclusion sis bagi 2.5/5 bintang for this Gula Aren Tealive series. 


Misya : Cepat muak bila terlalu manis.


 

Comments

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Popular Posts